Kultuurikoda peab Rakveres konverentsi (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Vaino
Urmas Vaino Foto: ERR

Reedel ja laupäeval toimub Rakveres Eesti Kultuuri Koja igasügisene konverents, mille teema on sel aastal «Kultuur ja keskkond».

Konverentsi esimesel päeval keskendutakse inimese ja looduse, teisel päeval inimese ja inimese ehk vaimse keskkonna tuli- ja valupunktidele. Konverentsiga soovitakse heita valgust inimese ja tema keskkonna suhetele ning nende kujunemisele oma otsuste ning valikute kaudu.

Ettekandjate ja panelistidena astuvad kuulajate ette ning kutsuvad kaasa mõtlema ja väitlema Jan Kaus, Rein Einasto, Sven Grünberg, Aivar Haller, Ahto Kaasik, Kaido Kama, Agnes Karro, Krista Kulderknup, Jako Kull, Tiiu Kuurme, Jaak-Aadam Looveer, Aleksei Lotman, Maarja Lõhmus, Katrin Meos, Merike Mitt, Imbi Paju, Andres Põder, Anu Raud, Rea Raus, Jaan Riis, Kerttu Soans, Tarmo Soomere, Mark Soosaar, Hanno Zingel, Rene Tammist, Annely Tank, Toomas Trapido, Ivar Tröner, Mattias Turovski, Kristiine Vahtramäe, Kaupo Vipp, Meelis Voolmaa. Moderaatoriteks on kutsutud Toomas Kiho, Egge Kulbok-Lattik, Helle Tiikmaa ning Urmas Vaino. Konverentsi koordineerib Pille Lill.

Väitlusteemadeks on teiste seas «Inimkesksusest ökosüsteemsusele», «Paigavaim ja kodutunne», «Otsustamiskultuur ja elukeskkond», «Avalik Eesti: kust tuleb Eesti ajakirjanduse tsensuur anno 2017» jpt. Konverentsi täpne aja- ja tegevuskava on kättesaadav Eesti Kultuuri Koja veebilehel, mille kaudu on kõigil huvilistel võimalus end ka osavõtjaks registreerida: https://kultuurikoda.eu/koja-konverentsid/

Konverentsi avapäeva õhtul, 3. novembril kuulutatakse Rakvere Teatri saalis pidulikult välja Eesti Kultuuri Koja auhind «Kultuuri Tegu 2017». 

Nominendid on:

  • Loomeinimeste avalik ühispöördumine «222 kiri» (esitaja: Toomas Kiho);
  • Setomaa kolmekordne ülemsootska Aarne Leima ja tema kultuuriprojekt «Setomaa külad» (esitaja: Piret Torm-Kriis, Setomaa 14. ülemsootska);
  • Elamustuur Laste Vabariik (esitaja: Eesti Kultuurikorraldajate Liit); 
  • Mahe-Eesti arenguidee ja riigi mahekäsitluse kontseptsioon: Eesti – arukas ja mahekultuurne riik (esitaja Leonhard Koort);
  • Konrad Mägi elulooraamat (esitaja: Piret Mäeniit).
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles