Juurika viimane veerg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap.
Rein Rannap. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ilmub plaat Ruja avaldamata lugudega

Ansambel Ruja avaldab detsembris kahekordse vinüülplaadikogumiku «Põhi, lõuna, ida, lääs», mis sisaldab ansambli kümmekond hoolikalt valitud ning remasterdatud seni avaldamata laulu ja instrumentaalpala nii stuudio- kui kontsertettekandes ajavahemikust 1975–1980.

Neil aastatel ei mänginud Rujas klahvpille ansambli asutaja, tunnustatud geenius ja kuulus virtuoos Rein Rannap. Sel perioodil asendas kordumatut suurvaimu Rein Rannapit üks noor ja kogenematu pianist, muusikakoolis solfedžokursust kordama jäänud Margus Kappel, kes koos kitarri­amatöör Jaanus Nõgistoga kirjutas ansamblile mõned võrdlemisi keskpärased laulud ja pillilood. Koos limiteeritud ja nummerdatud väljaandega ilmub erakordne boonusmaterjal – rariteetne CD, millel võib kuulda Rein Rannapi kommentaare ja hinnanguid Nõgisto ja Kappeli abitutele ponnistustele progressiivse rokkmuusika vallas. Rein Rannapi kommentaarid salvestati Rein Rannapi poolt Rein Rannapi kodus kvaliteetse heli poolest tuntud lintmagnetofonile Vesna, mis tagab kommentaaride kõrge kvaliteedi.

Laulev medõde tappis inimese

Facebookis on üle 20 miljoni vaatamise kogunud ühes Arkansase haiglas mobiiltelefoniga filmitud video, kus keegi medõde hakkas kerge külmetusega haiglasse toodud patsiendile laulma oma lemmiklaulu «Dancing in the Sky». Medõe kriiskamist kuuldes halvenes patsiendi tervislik seisund järsult, vaatamata arstide operatiivsele sekkumisele ei õnnestunud haige elu päästa. Lauluhimuline medõde kahetses juhtunut, kuid õigustas oma tegu sotsiaalmeedias kõmulise säutsuga, milles öeldakse, et «Laulud kõik on kenad, soontes suisa kevad!».

Varastamiskoolitus osutus populaarseks

Advokaadibüroo Jorainen korraldas ärikoolituse «Sinu juhtivtöötaja varastab – mida teha?», kuhu kogunes varastamishuvilisi juhtivtöötajaid kogu vabariigist.

Koolitusel õpetati, kuidas teha firmale kahjulikke äritehinguid, kuidas omastada firma vara, kuidas kassast sularaha näpata, kuidas varastada firma ruumidest printeri- ja tualettpaberit ning elektripirne ja palju muud kasulikku.

Oma kogemusi jagasid spetsialistid juhtivatest riigifirmadest ja eraettevõtetest. Huvi juhtivtöötajate varastamiskoolituse vastu oli suur, tulevikus hakatakse sarnaseid koolitusi korraldama regulaarselt igal nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles