Galerii: Eesti jazz hullutas Tamperes publikut

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud neljapäeval oli jazzifestivali Tampere Jazz Happening avapäev, kus publikut hullutasid Eesti Vabariik 100 ja Eesti esimese Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise välisprogrammi raames kolm Eesti bändi — Kirke Karja Quartet, duo Kadri Voorand & Mihkel Mälgand ning Heavy Beauty.

Eesti jazz tõi kontsertklubisse täismaja kohalikku publikut ja mitukümmend välisajakirjanikku. Muusikafännide huvi Eesti jazzi vastu tekitas tunglemise plaadilauas ja autogrammiralli kestis veel pikalt peale kontserti.

2.-5. novembrini toimuv Tampere Jazz Happening on üks vanemaid jazzifestivale Soomes, mis toimub sel aastal 36 korda ning on pärjatud just Euroopa jazzivõrgustiku auhinnaga. Tampere Jazz Happening pühendas 2. novembri Eesti jazzmuusikale pealkirja all «Spotlight on Estonia», kus festivali klubis astusid lavale Kirke Karja Quartet, duo Kadri Voorand & Mihkel Mälgand ning Heavy Beauty. 2.-5. novembril on Tampere Jazz Happeningil üleval ka Eesti jazzi ja Jazzkaare boks, mis tutvustab Eesti jazzmuusikat ja festivale. Vaata lähemalt siit!

Kontserti «Spotlight on Estonia» aitasid teostada Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiarenduskeskus, Eesti Vabariik 100, Kultuuriministeerium, Eesti Suursaatkond Helsingis, Jazzkaar ja Eesti Jazzliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles