Kumus etendub Norra tantsukunsti tipplavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk lavastusest «Õed – 11 aastat hiljem»
Hetk lavastusest «Õed – 11 aastat hiljem» Foto: Haugen Productions

Laupäeval, 11.novembril etendub Kumu auditooriumis Norra tantsukompanii Haugen Productions tantsulavastus «Õed – 11 aastat hiljem». Lavastuse koreograafid ja esitajad on õed Anne Katrine Haugen ning Liv Hanne Haugen.

2003. aastal tõi Haugen Productions lavale tantsulavastuse «Õed», mida esitati Norras erinevatel lavadel kokku 180 mängukorda ning mida käisid vaatamas 25000 erinevas vanuses pealtvaatajat üle Norra. «Õed - 11 aastat hiljem» on iseseisev järg lavastusele lähedatest peresuhetest ja õdedest.

Praegu, ehk siis 11 aastat hiljem tantsivad õed Liv Hanne ja Anne Katrine endiselt, ning küsivad endilt ja oma viielt allesjäänud tädilt, et kuidas elu praegu tundub? Kuidas on ema ja õe surm neid kõiki mõjutanud? Soov heita veel kord lähipilk perestruktuuridele, nüüdse fookusega vananemisel, kaotusel ja surmal kui elu loomulikel osadel, on lavastuse loomise kandvaks ideeks.

«Õed – 11 aastat hiljem» etendub Kumus Põhja – ja Baltimaade tantsumajade võrgustiku NB dance loop tegevuse raames. Võrgustiku projektijuht on Eesti Tantsuagentuur.

Lavastusega koos on valminud ka film, installatsioon, muusika ja raamat. Kumus etendub «Õed» inglise keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles