«Nõukogude hipid» võitis Toronto festivalil peauhinna

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EstDocs 2017: žürii liikmed Ülo Pikkov ja Alan C. Peterson, keskel võidufilmi «Nõukogude hipid» produtsent Liis Lepik
EstDocs 2017: žürii liikmed Ülo Pikkov ja Alan C. Peterson, keskel võidufilmi «Nõukogude hipid» produtsent Liis Lepik Foto: Nicholas Jones, Bokeh Photography

Sel nädalal lõppes viis päeva kestnud EstDocs dokumentaalfilmide festival Torontos. Viimase linastusõhtu lõpuks tegi žürii teatavaks auhindade saajad.

Žürii koosnes kolmest liikmest: Alan C. Peterson (Kanada), Ülo Pikkov (Eesti), ja Svetla Turin (Kanada). Esikoha sai film «Nõukogude hipid», mille režissöör on Terje Toomistu. Kohapeal võttis auhinna vastu produtsent Liis Lepik. Film «Naine pildil», mille režissöör on Priit Valkna, pälvis Honorable Mention auhinna. Publiku poolt hinnati parimaks filmi «Holodomor: ellujäänute hääled», mille režissööriks on kanadalanna Ariadna Ochrymovych.

EstDocs filmifestival kogub jätkuvalt populaarsust ja külastajaid ka väljaspool Toronto eesti kogukonda, festivali külastavad mitmed Torontos elavate rahvusgruppide liikmed.

Vaata filmide täisprogrammi www.estdocs.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles