Läheb lahti: nüüd saab osta pileteid kõigile PÖFFi seanssidele

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Bakeri festivalimenuk "Florida projekt" kuulus ka PÖFFi kavva.
Sean Bakeri festivalimenuk "Florida projekt" kuulus ka PÖFFi kavva. Foto: Kaader filmist

Pimedate Ööde filmifestival toob oma põhiprogrammis ekraanidele muljetavaldava koguse linateoseid — kokku 233 filmi 70 riigist. Piletimüük kõigile seanssidele algas reedel, 10 novembril.

17. novembrist 3. detsembrini Tallinnas ja Tartus aset leidva A-klassi festivali keskmes on endiselt põhivõistlusprogramm — 18 filmi, millest kõigi puhul on tegu maailma-, rahvusvahelise või Euroopa esilinastusega. Esimest korda on pidulikuks esilinastuskinoks Kosmos IMAX.

Põhi-, debüüt- ja Eesti filmide võistluse kõrval on esmakordselt kavas ka neljas konkurss, mis kannab pealkirja «Põhjusega mässajad». Siia on kokku kogutud filmikunsti äärealadele jäävad, eksperimentaalsema vormi või mässulisema sõnumi poolest silma paistvad linateosed. Võidufilmi üle otsustab publik.

Festivali avab Belgia film «Võidusõitja ja võllaroog» — efektne amour noir, mille tegevus leiab aset Brüsseli võidusõidu- ja allmaailmas. Michaël R. Roskami traagiline armastuslugu juhatab sisse ka tänavuse fookusmaa Flandria.

Soome riigi sajandale sünnipäevale on pühendatud pretsedenditu Soome kultusfilmide maraton — 48 tundi järjest sealseid linateoseid aastatest 1938-2008. Rahvusvahelise esilinastuseni jõuab Soomes vaatajarekordeid purustav sõjafilm «Tundmatu sõdur».

Esimest korda on kavas eriprogramm «Avastamata kaadrid: tänapäeva Jaapani naisrežissööride fookus», mis tõstab esile tõusva päikese maa uue põlvkonna naisautoreid. Uus on ka telesarjadele pühendatud programm «TV Beats», mille eesmärk on osutada üha enam hägustuvatele piiridele väikese ja suure ekraani vahel.

Jätku saavad juba vaatajate poolehoiu võitnud eriprogrammid «Öised värinad», «Kuumad teemad», «Screen Internationali kriitikute valik», «Doc@poff», «Moekino», «Goethe Instituut soovitab uusi Saksa filme» ja «Eesti Olümpiakomitee esitleb».

Denis Côté "Nahk nõnda pehme" tutvustab kulturistide maailma
Denis Côté "Nahk nõnda pehme" tutvustab kulturistide maailma Foto: Kaader filmist

Kokku on tänavuse festivali kavas 20 maailma-, 24 rahvusvahelist ja 10 Euroopa esilinastust. 19 linateost on esitatud parima mitteingliskeelse filmi Oscarile. Näha saab Veneetsia festivalil Kuldlõvi võitnud Guillermo del Toro filmi «Vee puudutus», samuti selliseid festivalimenukeid nagu Sebastián Lelio «Fantastiline naine», Yorgos Lanthimose «Püha hirve tapmine», Sean Bakeri «Florida projekt», Sergei Loznitsa «Vagurake», Martin McDonaghi «Kolm reklaamtahvlit linna servas» või Andrei Zvjagintsevi «Armastuseta»

Tallinna on oodata üle 300 filmitegija, teiste seas esitlevad oma uusi filme Oscari-võitja Mike van Diem ja kahekordne Locarno festivali parim režissöör Denis Côté. Cannes´is pärjatud hiinlane Wang Chao esilinastab siin filmi «Jõepervel» ja ameeriklane Jason B. Kohl filmi «Uus raha», kus mängib ka Louisa Krause, kes külastas PÖFFi esimest korda viis aastat tagasi filmiga «King Kelly».

Jätkuvalt maksab PÖFFi põhiprogrammi täispilet 8 eurot, sooduspilet 6,5 eurot. Ostes korraga 5 või enam piletit, on iga pileti hinnaks 6 eurot. Kinkepileti hind on 8 eurot. PÖFFi pass maksab 120 eurot. Eraldi on saadaval soodusseansside piletid, mis maksavad 5 eurot. PÖFF Shortsi täispilet on 5, sooduspilet 3,5 ja pass 36 eurot. Just Filmi täispilet 5 ja sooduspilet 3,5 eurot. Ostes korraga 5 või enam piletit, on pileti hinnaks 3 eurot.

Eelmüügi ajal saab pileteid osta Piletilevi müügikohtades ja internetiaadressil piletilevi.ee/est/piletid/poff. Festivali ajal müüakse pileteid ka PÖFFi info- ja piletikeskustes, mis asuvad Tallinnas Solarise keskuses, kinos Coca-Cola Plaza, Nordic Hotel Forumis ja Tartu Kaubamajas, samuti kõigis linastuskohtades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles