Hanna-Liina Võsa jagab Rootsis lava maailmanimedega

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fred Johannson ja Hanna-Liina Võsa.
Fred Johannson ja Hanna-Liina Võsa. Foto: Erakogu

Muusikalitäht Hanna-Liina Võsa on juba mõnda aega kodumaalt eemal, sest mängib Göteborgi Ooperiteatri lavastuses «Ooperifantoom». Lauljatari kanda on peaosatäitja Christine'i roll.

Kutse lavastuses osalemiseks sai Võsa otse Göteborgi teatri juhtkonnalt, kellele teda soovitas sama etendust Soomes dirigeerinud Nick Davies, kes on ka praeguse etenduse juures ühe dirigendina kaastegev.

Võsa ütles Postimehele, et lavastus on sama, mis Soome rahvusooperis, kus ta üle-eelmisel hooajal kaasa tegi, kuid trupp on uus, koosneb rootslastest ja mõnest inglasest.

«Kaasnäitlejad on mul tõeliselt vägevad. Pean ennast pidevalt ületama, et nendega sammu pidada,» märkis ta. «Fantoomi osas on Fred Johanson, kes oli hiljuti Broadwayl lavapartneriks legendaarsel Glenn Close'il muusikalis «Sunset Boulevard» ja kelle kuulsate rollide nimistu nii West Endil kui ka mujal on tegelikult väga pikk. Raouli rollis on aga minu vastasnäitlejaks John Martin Bengtsson, kes on üks Rootsi tunnustatumaid muusikalilauljaid ja minu jaoks üks imelisemaid meeshääli, keda ma olen eales kuulnud.»

Võsa lisab, et lavastusel on sama dirigent, Björn Dobbelaere, kes on orkestri ees ka Londonis West Endil «Ooperifantoomi» lavastuses.

Etendused, milles Võsa osaleb, kestavad Rootsis kuni märtsi keskpaigani.

«Hetkel püüan elada päev (või etendus korraga) ning kaugjuhtimisel ajada ka oma muusikalikooli töid ja tegemisi. Lisaks vajab mind igal vabal hetkel minu pisipoeg Otto, kes on minuga siin loomulikult kaasas.»

Eestis saab lauljat näha sel aastal ainult ühel etendusel «Minu Veetlev Leedi» Pärnus 12. detsembril ja enne jõule ka mõnel heategevuslikul kontserdil. Teisi suuri avalikke ülesastumisi tal hetkel plaanis ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles