Dirigent Risto Joost juhatab mainekat sümfooniaorkestrit

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Risto Joost.
Dirigent Risto Joost. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna juhatab dirigent Risto Joost esmakordselt Brasiilia mainekat Porto Alegre sümfooniaorkestrit, esitamisele tulevad Bruckneri ja Brahmsi suurteosed. 

Brasiilia Rio Grande do Sul’i ülikooli 1150-kohalises kontsersisaalis toimuv sümfooniakontsert on pühendatud ülikooli raadio 60. aastapäevale ning avab ühtlasi sellega seotud pidustused. Kontserdi kavasse on Risto Joost valinud Anton Bruckneri Sümfoonia nr 4 ja Johannes Brahmsi klaverikontsert nr 1, solistiks André Carrara (Brasiilia).

Orkestra Sinfônica de Porto Alegre ehk OSPA on 100 muusikust koosnev Brasiilia vanim ning ühtlasi ka ainus riiklikult rahastatud orkester, mis tegutseb juba 1950. aastast. Orkester pakub laia repertuaariga kontserte riigi erinevais paigus ning kaasab oma tegevusse regulaarselt nimekaid artiste väljaspoolt Brasiiliat. Eesti interpreetidest on orkestriga koos musitseerinud ka fagotimängija Martin Kuuskmann.

Esmakordselt Lõuna-Ameerikas kontserti juhatava Joosti sõnul on väga põnev just nii kirevas riigis nagu Brasiilia ette kanda Saksa-Austria kava. «Siinne kultuur on muidugi võimas ja nagu ka mujal Ladina-Ameerikas, on Brasiilias klassikaline muusika tõusulaines.»

Pärast Porto Alegre kontserti suundub Joost taas Leipzigisse, kus asub MDR Sümfooniaorkestri ning kooriga ette valmistama Brahmsi suurima vokaalsümfoonilise teose «Saksa reekviem» ettekandeid ning salvestust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles