EKRE tahtis teatrilt NO99 riigi raha ära võtta: las Soros katab kulud (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NO99 teater
NO99 teater Foto: Jörgen Norkroos / Õhtuleht

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) tegi tuleva aasta riigieelarve teisel lugemisel ettepaneku teatrilt NO99 ära võtta 245 000 eurot riigi toetust.

EKRE oli seisukohal, et eelarve vähendatud osa peaks nad üritama katta (George) Sorose või sotsiaaldemokraatliku erakonna abiga.

EKRE selgitas ettepanekut järgmiselt: «Antud eelarverealt toetatakse ka Teater NO99 SAd, mis tegeleb kultuuritootmise asemel vasakradikaalse propagandaga, mille vajalikkus ja esteetiline tase Eesti maksumaksjale on raskesti põhjendatav. Eelarve vähendatud osa peaks nad üritama katta Sorose või sotsiaaldemokraatliku erakonna abiga». Toetust ettepanek riigikogus siiski ei leidnud.

NO99 ja EKRE vastasseis sai alguse, kui NO teatri dramaturg Eero Epner kritiseeris Postimehe arvamusloos teravalt erakonda, nimetades neid «kurjuseks, mis poob ilma nöörita».

«…ehk midagi niisugust, millel pole mitte mingit pistmist rahvusluse, konservatiivsuse või üleüldse mingi maailmavaatega. See on labane kurjus, kurjus ilma sisemise tervikuta, hommikust õhtuni plinkiv raev ilma selge eesmärgita või usuta, et see võiks kuhugi viia,» kirjutas Epner toona.

EKRE pooldaja Varro Vooglaid kirjutas Epneri loost tõukudes mõni päev hiljem, et kui EKRE peaks võimule pääsema, jääb NO99 tõenäoliselt rahastusest ilma.

George Soros, keda EKRE soovitab NO-teatri rahastajaks, on Ungari juudi päritolu USA riskikapitalist, filantroop ja publitsist.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles