Bruno O'Ya stipendiumi sai Tanel Toom

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filminäitleja Bruno O'Ya nimelise noore filmitegija stipendiumi pälvis tänavu režissöör Tanel Toom.

35-aastane Toom sai 1000-eurose stipendiumi kätte Pimedate Ööde filmifestivali avatseremoonial.

Inglise rahvusliku filmi- ja telekooli magistritöö «Pihtimus« eest 2010. aastal tudengi-Oscari võitnud ja lühimängufilmi Oscarile kandideerinud lavastaja teeb praegu oma esimest pikka filmi, milleks on «Tõde ja õigus». Kauaoodatud ekraniseering peaks kinolinale jõudma 2019. aastal.

«Tanel on üks andekamaid noori filmitegijaid, kes on juba teinud ka rahvusvahelist karjääri ja pannud meid kõiki põnevusega ootama, milline on tema tõlgendus eesti kultuurile nii olulisest tekstist,» ütles PÖFFi juht Tiina Lokk.

Bruno O'Ya fond tegutseb PÖFFi juures juba neljandat aastat. Eelmisel aastal sai stipendiumi näitleja Risto Kübar.

2002. aastal surnud Bruno O'Ya ehk Oja on mänginud ligemale sajas filmi, millest kõige tuntum on NSVLi riikliku preemia pälvinud «Keegi ei tahtnud surra». 1960ndate lõpust alates elas ja töötas see andekas näitleja peamiselt Poolas. Eesti keeles on ilmunud tema jutukogumik «Külalisena siin maailmas».

PÖFFi meeleoluka avatseremoonia lavastas Ingmar Jõela ja selles tegid kaasa lavakunstikooli 28. lennu tudengid ning Flandria ansambel Revue Blanche. Flandria on ka PÖFFi tänavune fookusmaa.

Festival kestab kuni 3. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles