Esitletakse Jaak Joala uut kogumikplaati

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulab Jaak Joala.
Laulab Jaak Joala. Foto: Toomas Volmer / Postimees

Homme esitletakse Solarise Apollos Jaak Joala neljandat plaati «Alles eile», kuhu on oodatud kõik laulja loomingu austajad. Üritust juhib Olavi Pihlamägi. Joala laule esitab saatest «Eesti otsib superstaari» tuntuks saanud noor lauljanna Jana Liisa Johannson, keda saadab kitarril muusik Mart Abro. 

Kogumiku koostaja Olavi Pihlamägi sõnul on nimetatud helikandjaga jõutud Jaak Joala soolokarjääri alguse juurde.

Noor Joala sattus solistina teleekraanile 1968. aasta kevadel. Sel ajal algas ka Eesti Televisioonis uus hingamine: sügishooajal läks eetrisse kaks uut saatesarja: «Horoskoop» ja «Kanal 13».

«Esimesega oli seotud Kustas Kikerpuuga, kelle võimas haare terve selle  plaadi helisema paneb. Maailmas algas siis hipiliikumine ja albumil on mitu selle ajastu väljapaistvat laulu:  hipiliikumise hümniks peetav «San Francisco», Joala laulis seda pealkirjaga «Saabun koju» ja «Unistus». Heliplaadi avalaul «Alles eile» oli «Horoskoobi» esimene võistluslaul,» rääkis Pihlamägi.  

Üks uue plaadi  tipplaule on Pihlamägi hinnangul ameerika duo Simon and Garfunkel «Bridge Over The Troubled Water» («Sild üle vaevavete»), mille vaimustava esitusega tõestas Joala oma kõrget vokaalset taset.

1976. aastal lahkus Kikerpuu Eesti Televisioonist, asus tööle Eesti Reklaamfilmis ja kutsus Joala uue ansambli Admiral solistiks.

«Seda kogumikku kuulates tulevad meelde lillelapsed oma pikkade juuste, värviliste riiete ja õhus hõljuva magusa suitsuhämu ning juhtlausega «Make Love Not War» («Armasta, ära sõdi»), äratundmist ja kaasalaulmist terve tunni jagu - ehtne nostalgia,» on Pihlamägi veendunud.

Albumil on 20 unustamatut meloodiat, teiste seas sellised laulud nagu «Ob-la-di, ob-la-da», «Saabun koju», «Sild üle vaevavete», «Butterfly» ja «Kuulsuse ahelad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles