Stacey Kenti asemel esineb Jõulujazzil Shayna Steele

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shayna Steele.
Shayna Steele. Foto: Jazzkaar

Jõulujazzi peaesineja Stacey Kenti kontsert 2. detsembril on tühistatud lauljatari ema surma tõttu. Kenti asemel esineb Nordea kontserdimajas Ameerika lauljatar Shayna Steele koos Estonian Dream Big Bandiga Siim Aimla juhatusel. 

Kent peab ema kaotuse tõttu aja maha võtma ning tegema kontserditegevuses pausi. Stacey Kent, tema agentuur ja Jazzkaar vabandavad lauljatari fännide ees. Jazzkaar avaldab artistile kaastunnet ja loodetavasti õnnestub publikul teda siiski Eestis näha. Kenti kontserdile ostetud piletid kehtivad ka Shayna Steele'i kontserdile, soovi korral on need võimalik tagasi müüa kuni 2. detsembrini.

Ameeriklanna Shayna Steele'i jõuline talent ja võimas hääl on vaimustanud kuulajaid nii intiimsetes džässiklubides kui ka suurtes kontserdisaalides, kus ta esineb tihti koos bigbändide ja sümfooniaorkestritega. Eesti kontserdile lendab lauljatar otse Ameerikast, kus töötab stuudios kolmanda albumi kallal.

Steele'i tähelend algas elektroonilise muusika valdkonnas, mil ta 2005. aastal laulis sisse Moby tuntud albumi «Hotel» singli «Raining Again». Koostöö Mobyga jätkus 2007. aasta singlil «Extreme Ways», millest sai tunnuslugu filmile «The Bourne Ultimatum» ja 2008. aasta singlil «Disco Lies», mis tõusis kiirelt US Billboardi tantsumuusika edetabeli tippu. Shayna Steele'i hääl on ka filmimaailmas kõrgelt hinnatud.

Muusika kirjutamist alustas Shanya Steele 2002. aastal koos David Cookiga. Kiiresti leiti loominguline sünergia ning Steele'i omanimelise debüüt-EP soul-funk singel «High Yella» osutus üliedukaks. Esimene täispikk album «I'll Be Anything» (2009) tõi lauljatari Ameerika džässimaastiku suurele kaardile – järgnesid väljamüüdud kontserdid Ameerikas ja Euroopas. 

Jõulujazzi kontserdil 2. detsembril Nordea kontserdimajas koos Estonian Dream Big Bandiga kuuleb nii džässiklassikat kui ka bossanoovasid ning jõulumeeleolust kantud laule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles