Viiuldaja Mari Poll esineb Skandinaavia ühe tuntuma orkestri ees

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Poll mängib Nicolaus Gagliano 1723. aasta viiulil, mis on soetatud Eesti Pillifondi ja Aare Kaarma toel.
Mari Poll mängib Nicolaus Gagliano 1723. aasta viiulil, mis on soetatud Eesti Pillifondi ja Aare Kaarma toel. Foto: Kaupo Kikkas

Täna ja homme mängib Eesti viiuldaja Mari Poll Skandinaavia ühe tuntuma orkestri Stavangeri sümfooniaorkestriga. Kontserdid toimuvad Stavangeri kontserdimajas kontserdisarja «Vene meistrid» raames. Kavas on Glazunovi viiulikontsert, Wagneri «Tannhäuseri» avamäng ja Tšaikovski 1 Sümfoonia, dirigendiks Christian Vasquez. 

1. detsembril toimub sama koosseisuga kontsert ka Tysværis, kui lisaks Glazunovi viiulikontserdile tuleb esitamisele Verdi ooperi «Sitsiilia verepulm» avamäng ja Schuberti sümfoonia nr 2.

Stavangeri sümfooniaorkester koosneb 85 muusikust, kes omakorda on 23st eri rahvusest. Poll on Stavangeris töötanud pea kolm aastat teise kontsertmeistrina. Ta rõõmustab, et nüüd avaneb võimalus ka soleerida.

«Iga orkester on erinev. On orkestreid, kus kontsertmeistrid mängivad solistina orkestri ees väga tihti, aga Stavangeris seda tihti ei juhtu. Olen väga rõõmus, et mul on võimalus oma orkestriga kolmel kontserdil solistina mängida,» rääkis Poll Postimehele.

Lisades, et solistina orkestri ees mängimine erineb orkestris mängimisest väga palju. «Kindlasti on vastutus suurem, aga samas on ka palju suurem interpretatsiooniline vabadus ja võimalus ennast paremini läbi muusika väljendada,» rääkis ta Postimehele. «Hea orkestriga mängimine annab suurepärase tunde ja toetava jõu ning baasi. Need kontserdid on minu jaoks väga tähtsad ja erilised.»

Lisaks tööle orkestris tegeleb Poll aktiivselt nii soolo- kui kammermuusikaga. Hiljuti andis ta koos venna, pianist Mihkel Polliga välja ka albumi, millel kõlab George Enescu, Francis Poulenci, Arnold Schönbergi ja Erkki-Sven Tüüri looming. Plaadi andis välja Poola suurim plaadifirma DUX.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles