Kuula Leslie Da Bassi uut lugu

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leslie Da Bass.
Leslie Da Bass. Foto: promo

Märtsis näeb plaadimängijavalgust Leslie Da Bassi kuues sooloalbum «Koridorid», millelt leiab nii elektroonilist raadiopoppi kui ka analoogi kahisevat keldrisaundi, kostab magamistoas soleerimist uhkes üksinduses ja kajab ootamatuid featuring-hääli ülakorruse rõdult. 

Nagu muusikule kombeks, on ka uus album läbini eklektiline ja üllatusterohke. Teist samasugust lugu sealt juba ei leia.

Lugu «Koridorid» sündis lihtsalt argipäeval trepist alla joostes. Kajas tekkinud 7/8 rütmimõõt meenutas Pink Floydi «Money» karkassi ja niisama lihtsalt kõrvu kukkunud rütmiluup ei lasknud uue loo ideed kaua oodata. Mobiiliga salvestatud sämplingud said kodus seltsiks kiiresti mõne analoogsündi, grime trummid ja koridorist kaasa võetud lüürika mõtted. Lõpuks salvestus kogu kupatus kassetilindil. Garaažist leitud pintslite ja värvi abil valmis videograafika. Paari tuttava tüdruku ja kaameramehe toel lõikus see kokku video pildireaks.

Leslie Da Bass alias Leslie Laasner on mitmekordselt Eesti Muusikaauhinnaga pärjatud elektroonika- ja pop-artist, aasta elektroonikaartist, meesartist, parima pop-plaadi, hittloo ja uustulija tiitlivõitja. Ta on kirjutanud ja väljastanud erinevate koosseisudega ja sooloartistina ligi 20 täispika albumi jagu muusikat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles