Eesti tippkoor esitab Uusbergi «Õhtu ilu»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Collegium Musicale võitis oktoobris EBU rahvusvahelise koorikonkursi «Let the Peoples Sing» täiskasvanute kategooria ja kogu konkursi Grand Prix.
Collegium Musicale võitis oktoobris EBU rahvusvahelise koorikonkursi «Let the Peoples Sing» täiskasvanute kategooria ja kogu konkursi Grand Prix. Foto: Collegium Musicale

Teisipäeval, 28. novembril möödub sada aastat päevast, mil Ajutine Nõukogu (Maapäev) kuulutas ennast kõrgemaiks võimuks Eestis. Seoses sellega toimub, 28. novembril kell 19 Tallinna Jaani kirikus ja 29. novembril kell 19 Tartu Pauluse kirikus kontsert «Õhtu ilu». Kontserdid on pühendatud Eesti rahvusliku enesemääramise 100. aastapäevale.

Collegium Musicale esituses tuleb sellel olulisel tähtpäeval ettekandele kaks märgilist teost: noore helilooja, romantilise helikeelega Pärt Uusbergi teos «Õhtu ilu» segakoorile ja keelpilliorkestrile ning Antonio Vivaldi ülituntud «Gloria», mis Vivaldile ainuomase sätendava kõlapildi ja kõikevõitva elurõõmuga on üks päikeselisemaid ja helgemaid teoseid vokaalsümfooniliste suurvormide reas.

Mõlemad teosed kujutavad oma ajastu noore looja portreed, teineteist suurepäraselt täiendades.

Kontserdil on kaastegev orkester Eesti Sinfonietta ja solistid: Ursula Roomere (sopran), Helina Kuljus (sopran), Annely Leinberg (alt). Uusbergi teoses «Õhtu ilu» laulavad solistide ansamblis: Helina Kuljus (sopran), Annely Leinberg (alt), Valmar Kirves (tenor) ja Karl Ruudi (bariton).

Tallinna kontserdil dirigeerib Endrik Üksvärav ja Tartus Markus Leppoja.

Tallinnas tegutsev Eesti tippkammerkoor Collegium Musicale on tuntud ja tunnustatud oma kõla ning kõrgetasemeliste esituste poolest. Koori repertuaar ulatub renessansist kaasaega, erilisel kohal on eesti heliloojate looming (Arvo Pärt, Veljo Tormis, Erkki-Sven Tüür, Helena Tulve, Tõnu Kõrvits jt).

Oktoobris 2017 võitis Collegium Musicale EBU rahvusvahelise koorikonkursi «Let the Peoples Sing» täiskasvanute kategooria ja kogu konkursi Grand Prix – rändkarika Silver Rose Bowl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles