Saun-restoran Löyly arhitekt peab Tallinnas loengu

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Löyly on Helsingi uus maamärk.
Löyly on Helsingi uus maamärk. Foto: kuvio.com

Soome Vabariigi 100. aasta juubelisünnipäeva tähistamiseks toimub kolmapäeval, 29. novembril kell 18 Rotermanni soolalaos arhitekt Anu Puustineni (Avanto Arkkitehdit) loeng. 

2004. aastal Anu Puustineni ja Ville Hara asutatud Avanto on arhitektuuribüroo, mille projektid on leidnud tunnustust ja võitnud auhindu nii kodu- kui ka välismaal.

Büroo loodi pärast 2003. aastal pälvitud Püha Laurentiuse kabeli konkursivõitu Vantaas, mis valmis 2010. aastal ning võitis auhindu ja leidis palju kajastamist ka rahvusvahelises arhitektuuripressis.

Avanto üks viimaseid projekte – populaarne Löyly saun-restoran Helsingis – on võitnud rahvusvahelisi auhindu ja oli ühtlasi eelmisel aastal Finlandia arhitektuuriauhinna nelja finalisti hulgas.

Anu Puustinen (s 1974) õppis arhitektuuri Helsingi tehnikaülikoolis (praeguses Aalto ülikoolis) ja Delfti tehnikaülikoolis. Pärast lõpetamist töötas arhitektuuribüroos SARC ja Helsingi linnaplaneerimise ametis. Tema auhinnatud projektid on avaldatud rohkem kui 200 arhitektuuriajakirjas ja -raamatus. Ta on õpetanud ehitustehnoloogiat ja avalike hoonete projekteerimist Aalto ülikoolis ja töötanud Soome Arhitektide Liidus.

Loeng kuulub Soome Instituudi sarja «100 Talks. Kutsu soomlane rääkima», mille käigus esinevad eri eluvaldkondadest pärit külalised soome-eesti vestlusringides. Kõik loengud filmitakse üles ja on hiljem järelvaadatavad spetsiaalselt loodud Youtube'i kanalist, mis on leitav Soome Instituudi poolt juubeliaastaks loodud kodulehelt, mis asub siin. 

Loenguga samaaegselt on arhitektuurimuuseumis eksponeeritud ülevaatenäitus «Vaade. Soome uus arhitektuur», mis hõlmab paremikku paaril viimasel aastal valminud põhjanaabrite arhitektuurist. Läbilõige, kuhu ühelt poolt kuuluvad avalikud ehitised nagu (üli)koolihooned, muuseumid ja haiglad-tervisekeskused ning teise suure osana elamuarhitektuur, annab jätkuvalt kinnitust Soome professionaalsest ehituskultuurist, heast ehituskvaliteedist ja läbimõeldud arhitektuurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles