Kristjan Järvi on seotud Saksa telesensatsiooniga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Järvi
Kristjan Järvi Foto: Mihkel Maripuu

PÖFF toob täna õhtul vaatajate ette maailma värskeima telesensatsiooni – Saksa kõigi aegade kalleima sarja «Babülon Berliin», mille muusikasse on panustanud ka Kristjan Järvi.

Suurejoonelise sarja tegevus leiab aset 1920ndate lõpu Berliinis – hedonismi, organiseeritud kuritegevuse ja poliitilise äärmusluse ajastul, mis valmistas ette natsionaalsotsialismi esiletõusu. Kriminaaldraama peategelaseks on politseinik Gereon Rath, kelle ülesanne on leida üles pornofilm, millega šantažeeritakse mõjukat poliitikut.

«Saksa TV Hollywoodi tasemel,» nagu kirjutas ajaleht Bild oktoobris Saksa telekanalis Sky 1 esilinastunud seriaali kohta, mis on nüüdseks müüdud juba rohkem kui 60 riiki, teiste seas ka USAsse, kus seda hakkab levitama Netflix.

Volker Kutscheri teostel põhineva 16-osalise sarja režissöörid on Tom Tykwer, Henk Handloegten ja Achim von Borries, heliloojad Johnny Klimek ja Tom Tykwer. Muusika on salvestanud Kristjan Järvi koos Leipzigi Raadio sümfooniaorkestri ja Absolute Ensemble´iga. Peale selle on Järvi kirjutanud ka osa paladest, mis sarjas kõlavad.

Sarja muusika on alates 24. novembrist saadaval ka üle maailma nii digitaalselt kui CD-plaadi kujul.

Täna kell 18.15 Coca-Cola Plazas aset leidval pidulikul seansil esitlevad sarja režissöörid Achim von Borries ja Henk Handloegten, peaosatäitjad Volker Bruch ja Liv Lisa Fries, kunstnik Uli Hanisch ja dirigent Kristjan Järvi.

«Babülon Berliini» saab näha veel 1. detsembril Apollo kinos Solaris

Kaader sarjast "Babylon Berlin"
Kaader sarjast "Babylon Berlin" Foto: PÖFF
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles