Selgusid JUST FILMi võidufilmid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just Filmi lastežürii kuulutamas välja parimat lastefilmi (vasakult: Kleer Seermaa, Ekke Kivistik, Anete Aavasalu, Heleriin Pihlak, Holger Themas)
Just Filmi lastežürii kuulutamas välja parimat lastefilmi (vasakult: Kleer Seermaa, Ekke Kivistik, Anete Aavasalu, Heleriin Pihlak, Holger Themas) Foto: Just Film

17.–26. novembrini toimunud Põhjamaade suurimat laste- ja noortefilmide festivali JUST FILM külastatas tänavu enam kui 17 000 inimest. Näitamisele tuli kokku 50 filmi ning toimus 150 linastust. Kõige kaugemalt jõudis festivalile film Austraaliast ning külastajaid jätkus üle kogu Eesti.

Tänavuse festivali sõnum oli «Aga mina kuulan last!», et juhtida tähelepanu «Aga mina?» eeskuju-kampaania toel laste ja noorte heaolule, aga ka valupunktidele tänapäeva ühiskonnas. Programmis leidus ka raskemaid filme, mis kandsid endas sõnumit, et hoolides teineteisest, kodust ja loodusest, on võimalik mured üheskoos seljatada.

2017. aasta Just Film tõi ekraanidele 50 filmi lastele, noortele ja lapsevanematele. Kümne päeva jooksul jõudsid külastajateni traditsioonilised noorte- ja lastefilmide programmid, DOC@Just, lapse õiguste programm. Samuti jätkasid kaks eelmisel aastal ellu kutsutud programmi — «Teadus360» ning «Rändav maailm».

Tänavuse festivali žüriide lemmikfilmid pärjati järgnevate tiitlitega: 

Rahvusvahelise žürii peaauhind parimale noortefilmile — «Väike sadam» (Little Harbour), režissöör Iveta Grofova (http://www.justfilm.ee/movie/vaike-sadam/)

ECFA (Euroopa lasteassotsiatsiooni) žürii auhind parimale Euroopa lastefilmile — «Taevalaotuses» (Up In The Sky), režissöör Petter Lennstrand (http://www.justfilm.ee/movie/up-in-the-sky/)

Festivali noortežürii peaauhind parimale noortefilmile — «Väike sadam» (Little Harbour), režissöör Iveta Grofova (http://www.justfilm.ee/movie/vaike-sadam/)

Festivali lastežürii auhind parimale lastefilmile — «Punane koer: tõeline sõber» (Red Dog: True Blue), režissöör Kriv Stenders (http://www.justfilm.ee/movie/red-dog-true-blue/)

Festivali tegevjuht lubab, et Just Filmi hoog ei rauge ning valik parimaid laste- ja noortefilme jõuab vaatajateni ka järgmisel aastal. «Tänan südamest kõiki sponsoreid ja toetajaid, samuti kogu PÖFFi ning Just Filmi meeskonda. Ilma teieta oleks festivali võimatu teha. Filmid on võimas elamus ja juba 12 kuu pärast saame neid üheskoos taas nautida. Kohtume 2018. aasta novembris!» jagub Granströmil vaid tänusõnu.  

Just Film on Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) laste- ja noortefilmide alafestival, mis toimub igal aastal novembrikuus paralleelselt PÖFFi põhiprogrammiga. Näitamisele tulevad filmid, mis lisaks meelelahutuslikule aspektile kannavad endas hariduslikku eesmärki. Festivalil linastub igal aastal ligikaudu 50 filmi ning publikuarvu poolest on Just Filmist tänaseks saanud Eesti üks suuremaid laste- ja noorteüritusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles