Mitmekülgne Jüri Kolk esitleb uusi teoseid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kolk on üks viimase aja omanäolisemaid ja viljakamaid koidumaiseid autoreid.
Jüri Kolk on üks viimase aja omanäolisemaid ja viljakamaid koidumaiseid autoreid. Foto: Alar Madisson/Eesti Kirjandusmuuseum

Jüri Kolgil on ilmunud kaks uut raamatut, mõlemad eri žanrist. Autor esitleb luulekogu «Kuu ja kirves» ning novellikogu «Naistepäev» Tallinnas 30. novembril kell 20 raamatupoes Puänt. Autoriga vestleb kirjanik Maarja Kangro.

Jüri Kolk on üks viimase aja omanäolisemaid ja viljakamaid koidumaiseid autoreid. Oktoobri lõpus ilmunud, Kolgi luulekogudest kaheksas, «Kuu ja kirves», erineb vaieldamatult varasematest. Ajakirja Vikerkaar toimetaja Kajar Pruul sedastab oma arvustuses: «Võrreldes senise Kolgiga on see ootamatult distsiplineeritud raamat, vaoshoitud, väliseid efekte maksimaalselt vältiv. Samas on selle pinna all tegu väga varjundirikka teosega, peaaegu kirevärvingute kataloogiga [---].» 

Novembri viimastel päevadel lettidele jõudva novellikogu «Naistepäev» puhul võib julgelt väita, et autoril on oma käekiri, õigemini, käekirjad. Üks kogumikus leiduvatest tekstidest – novell pealkirjaga «Sünnimärk» – on saanud Friedebert Tuglase novelliauhinna. Tagakaanel olevas tutvustuses küsib Vikerkaare toimetaja Triinu Pakk: «Milline naine poleks kannatanud maitsetute tähelepanuavalduste all? Surunud laua all kätt rusikasse, sellal kui nägu üle veiniklaasi naeratas? Jüri Kolk teab, kuidas sest hädast pääseda – ja miks on kasulik kanda madalaid kingi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles