Juurika eksperdid kommenteerivad näosaadet

, veebireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Su nägu kõlab tuttavalt» kaheksas saade
«Su nägu kõlab tuttavalt» kaheksas saade Foto: Mardo Männimägi

Pühapäeval astuvad näosaate superfinaalis võistlustulle Elina Born, Hele Kõrve, Marta Laan ja Valter Soosalu. Küsime juhtivatelt arvamusliidritelt, kes võidab.

Jüri Ratas: «Keskerakonna esimehena kindlasti ei sekku mina antud probleemi lahendamisse. Küll aga tänase riigieelarve strateegia osas ma kindlasti oma panuse andsin ja üks peamisi soove oli tänasel valitsusel see, et me leiaksime jätku­suutliku tervishoiu rahastamise süsteemi ja nagu ma alustasin, mul on väga hea meel, et tänane valitsus selle jätkusuutliku tervishoiu rahastamise süsteemi ka leidis, et meie inimestele ravijärjekorrad väheneksid.»

Kersti Kaljulaid: «Forbes valis mind esimese Eesti naisena maailma 100 mõjukama naise hulka. Mis mõttes kedagi ei huvita? Kust te võtate, et Forbes läks pankrotti? Forbes ilmub inglise keeles edasi! Kas te muide teate, et minus on tugevasti koos kaks pisut ehk sobimatut poolust – idealist ja ratsionalist? Mul on selge arusaam, kuidas võiksid asjad riigis toimida...»

Jevgeni Ossinovski: «Andrei oleks pidanud finaali saama. Andrei numbrid olid väga naljakad, naersin nii, et tilgad püksis. Teist nii hästi Eesti ühiskonda integreerunud artisti kui Andrei Dvinjaninov tänavuses näosaates kahjuks ei ole.»

Mihhail Kõlvart: «Kuulsin, et finaalis ainult üks lugu esitatakse. Kas natuke väheks ei jää? Ikka terve kontsert võiks olla, laulude ja tantsudega, siis oleks tallinlastel ilus vaadata.»

Kersti Kaljulaid: «Miks te telefonikõne katkestasite? Ma ei jõudnud oma mõtet lõpetada. Me peame rohkem rääkima ühiskondlikult olulistel teemadel ja presidendi roll annab selleks suurepärase võimaluse. Ma võin olla idealist, aga ma pole naiivne – mul on tervikpilt olemas. Ärge unustage, et olen kaua aega töötanud audiitorina...»

Ahto Lobjakas: «Ma arvan, et Hele võidab. Ei oskagi põhjendada, miks. Lihtsalt meil Karnauga on selline karvane tunne!»

Andrus Karnau: «Mind jubedalt härib Ahto Lobjaka komme rääkida meie mõlema eest. Ega see, kui me kahekesi ühte raadiosaadet teeme, ei tähenda veel, et me maailma asjadest ühtemoodi aru saame. Vastupidi, meie arvamused erinevad diamet­raalselt. Mis puutub näosaatesse, siis pole kahtlust, et Hele võidab, arvaku Lobjakas mida tahes!»

Mart Helme: «Hoian Elinale pöialt. Elina on igas saates positiivselt üllatanud. Päevauudistes öeldi, et Elina teeb finaalis Christina Aguileirat järele. Hea uudis! Ootan põnevusega. Aguileira on minu suur lemmik juba sellest ajast, kui olin Moskvas suursaadik, hoirassaa ja pudel rummi!»

Martin Helme: «Praeguses olukorras julgeks võiduloorbereid pakkuda Valterile. Ehkki konkurents on tihe, kõik osalejad on tasemel, ka need, kes finaali ei pääsenud.»

Kersti Kaljulaid: «Telefoniühenduses on mingi viga, kogu aeg katkeb ära. Kas te kuulete nüüd paremini? Tsiteerige mind täpselt. Ma ei öelnud, et olen töötanud kondiitorina. Ma ütlesin, et olen töötanud audiitorina! Audiitorina – kas jäi meelde? Teate mida see sõna tähendab?

Minu puhul on sageli nii, et kui lasen end lendu kanda idealismi mõtetel, siis teiselt poolt tahaks mõtetele peale saata audiitori ja hakata kohe parandusettepanekuid tegema. Mis mõttes kedagi ei huvita? Mis mõttes ei lähe teemasse? Need, kes mind tunnevad, ütlevad et ma olen kohutavalt ratsionaalne, väga loogiline ja uskumatult hea analüüsivõimega...»

Arvo Pärt: «Valter on loomulikult tubli, aga Martal on purakat rohkem. Elina kindlasti lummab tervet Eesti rahvast. Sama lummav on loomulikult ka Hele. Olen kindel, et televaatajad saavad lummatud.»

Yana Toom: «Häirib kohtunike subjektiivsus. Žüriiliikmed ei vastuta oma sõnade eest, loobitakse suvalisi kommentaare. Võiks ennast kurssi viia ja juutuubist järele vaadata, enne kui kommenteerima hakkad. Saade iseenesest on väga okei, mulle meeldib.»

Marju Lauristin: «Ei ole kahjuks võimalik olnud näosaadet eriti jälgida. Jään tavaliselt juba esimese reklaamipausi ajal teleka ette magama. Peeter lohistab mu voodisse. Peeter ise vaatab suure huviga ja siis hommikul resümeerib.»

Arnold Sinisalu: «Telefon, millele te helistate, ei ole sisse lülitatud või asub väljaspool võrgu teeninduspiirkonda.»

Erkki Raasuke: «Minu arust Eestis ei osata naljasaateid teha. Vene naljasaated on tasemel, neid vaatan alati heameelega.»

Kersti Kaljulaid: «Halloo? Halloo? Kuhu me jäime? Vist ära katkes. Intelligentse ja ratsionaalse inimesena on mul vahel raske laskuda endast vähem intelligentse inimese tasemele. Siis juhtub, et mind peetakse ülbeks. Sama oli ju ka president Ilvesega, ehkki Ilves minu tasemele päriselt ei küüni. Ninakaks muutumise riski ei saa täiesti välistada. Kui see juhtub, siis on süüdi nõunikud, kes ei julge mind kritiseerida.»

Kaja Kallas: «Võidab parim parimatest. Selles pole kahtlust.»

Toomas Hendrik Ilves: «Väga vahva saade ja kahju, et läbi saab. Saatejuhina on Märt Avandi absoluutne proff. Ta on vaba olemisega, ei lähe krampi, oskab sujuvalt ühest saateosast teise üle minna ning kõiki elemente omavahel siduda. Lisaks on Avandi väga hea intervjueerija, kiire reaktsiooniga ning ääretul vaimukas, selles mõttes on Märt Avandi väga erinev teistest Tintla asukatest.»

Igor Mang: «Mina juba tean, kes võidab. See kõik on tähtedes kirjas. On see Hele või Elina, Valter või Marta? Vaadake homme õhtul telekat, siis saate kah teada!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles