Juurikas: Tartlased peavad hakkama välismaal käima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapeaks valiti Urmas Klaas.
Tartu linnapeaks valiti Urmas Klaas. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus kaalub võimalust toetada tartlaste reise välismaale. Rahaliselt saaks linnavalitsus toetada igat välismaale reisijat kuni 500 000 euroga kolme aasta jooksul.

Sellest, et tartlaste vastumeelsus välismaale reisima minna takistab linna arengut, on räägitud juba aastaid. Samuti on linnavalitsus juba aastaid otsinud võimalusi, kuidas suurendada tartlaste huvi välismaal reisimise vastu. Suure palumise peale on mõned tartlased käinud Helsingis. Mitte keegi pole nõustunud reisima Riiga ja Stockholmi, rääkimata reisist Berliini või Londonisse.

Tartu linnapea Urmas Klaas usub, et lõpuks siiski leitakse mõned tartlased, keda piisav rahaline toetus motiveerib natukeseks ajaks kodunt lahkuma ja kes reisilt tagasi koju jõudes jutustavad armsatele kaaslinlastele, kuidas välismaal elatakse ja ollakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles