Erkki-Sven Tüüri teos tuleb maailmaesiettekandele Amsterdamis

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki-Sven Tüür
Erkki-Sven Tüür Foto: Vallo Kruuser

Kolmapäeval, 6. detsembril ja neljapäeval, 7. detsembril toimub Amsterdamis Concertgebouw kontserdisaalis helilooja Erkki-Sven Tüüri kontserdi pikoloflöödile ja orkestrile «Solastalgia» maailmaesiettekanne. Esitajateks Vincent Cortvrint (pikoloflööt) ja Royal Concertgebouw Orchestra Stéphane Denève'i juhatusel.  

Kavas on ka Maurice Raveli «Haneema» ja Jean Sibeliuse Sümfoonia nr 2.

Teose tellisid Tüürilt Royal Concertgebouw Orchestra, London Philharmonic Orchestra ja St. Louis Symphony (USA). Järgmised ettekanded toimuvadki märtsis St. Louisi sümfooniaorkestriga.

Helilooja sõnul on Concertgebouw saal üks mõnest legendaarsest vanast Euroopa saalist, mille akustika on imepärane. «Rahvusvahelised kriitikud on hääletanud Kuningliku Concertgebouw Orkestri korduvalt maailma parimaks, ta kuulub kindlasti koos Viini ja Berliini Filharmoonikutega tippkolmikusse. Kõik, mis nende kavas, on muusikamaailmas erilise tähelepanu all,» rääkis Tüür.

«Solastalgia» salvestatakse ja see ilmub RCO kaubamärgi all ühes uudisteoste kogumikus.

Jaanuaris tuleb esiettekandele Tüüri 9. sümfoonia «Mythos», mille kannab 18. jaanuaril Brüsselis ette Eesti Festivaliorkester Paavo Järvi juhatusel Eesti 100. sünnipäevale pühendatud kontserdil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles