«Armastuseta» jõudis kinolevisse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Zvjagintsev film «Armastuseta»
Andrei Zvjagintsev film «Armastuseta» Foto: Kaader filmist

Sel nädalal jõudis Eesti kinolevisse Vene andeka režissööri Andrei Zvjagintsevi viies film «Armastuseta» (2017), mis linastus paaril seansil juba tänavu augustis Arvo Pärdi päevade käigus ja ka just lõppenud PÖFFil.

«Armastuseta» (Нелюбовь) on valus vaade tänapäeva Venemaa ühiskonda ning inimsuhetesse. Film räägib mehest ja naisest, kelle kooselu saab läbi ning mõlemal on sisuliselt juba uus pere loomisel, aga on üks takistus – nende 13-aastane poeg, keda kumbki üritab nagu kasutut kaltsu üksteise kaela sokutada, et laps ei segaks nende tulevast õnne. Laps saab muidugi aru, et teda pole kellelegi enam vaja, ning põgeneb kodust. Filmis kõlab Arvo Pärdi muusika.

Andrei Zvjagintsev film «Armastuseta»
Andrei Zvjagintsev film «Armastuseta» Foto: Kaader filmist

«Armastuseta» nomineeriti tänavusel Cannes'i filmifestivalil Kuldsele palmioksale ning tunnistati parimaks filmiks. Lisaks on film pälvinud arvukalt teisi auhindu ja nominatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles