Klassikaraadio teeb otseülekande La Scala hooaja avaõhtult

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
La Scala saal
La Scala saal Foto: Pm

Euroopa ühe kuulsama ooperimaja La Scala hooaja glamuursel tänasel avaõhtul tuleb ettekandele Umberto Giordano «Andrea Chénier», mille esiettekanne toimus samas teatris 1896. aastal. Otseülekanne Klassikaraadios algab kell 19.00.

Teos põhineb revolutsiooni ajal hukatud Prantsuse poeedi elukäigul. Peaosades maailmakuulus lauljatest abielupaar, Anna Netrebko ja Yusif Eyvazov. 

Dirigendipuldis on La Scala kunstiline juht Riccardo Chailly. Giordano meistriteost ei ole teatri lavalauad näinud juba 1985 aastast saadik. Juba siis säras dirigendipuldis Chailly, kes jätkab tänavu oma missiooni – Itaalia ooperirepertuaari elluäratamist.

La Scala ooperihooaja pidulik avamine on Euroopa kultuuriringkondade suursündmus. Milano kaitsepühaku Ambrosiuse päeval alustab maailma kuulsaim teater hooaega igal aastal. 

Enam kui kahesaja-aastase ajalooga suurejooneline ja harukordse akustikaga ooperiteater La Scala ehk Teatro alla Scala Milanos on üks maailma kuulsamaid ning Euroopa suurimaid ooperiteatreid, mis mahutab kuni 2000 inimest. 

Milanost vahendab otsemuljeid kohapeal viibiv toimetaja Anne Prommik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles