Hispaanlastel on hea võimalus tutvuda Eesti filmidega

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Must Alpinist»
«Must Alpinist» Foto: Kaader filmist

10.–14. detsembrini toimuvad Madridis teist korda Eesti filmipäevad «ESTilo nórdico».

Nelja päeva jooksul näidatakse Madridi mainekas art-house kinos Cine Doré (Calle de Santa Isabel 3, Madrid) filme, mis on Hispaania publikuni jõudnud valdavalt vaid festivalidel.

Filmipäevad avab Ilmar Raagi «Eestlanna Pariisis», meenutades ühtlasi 2017. aastal lahkunud Jeanne Moreau’d, kellele see näitlejatöö jäi viimaseks võtmerolliks kinos. Urmas E. Liivi «Must alpinist» ja Vallo Toomla «Teesklejad» toovad Madridi filmivaatajateni uuema suundumuse Eesti kinos. Filmide keskmes on väikese sõpruskonna lood, millele režissöörid on lisanud žanri- ja õudusfilmile omaseid jooni. Programmile paneb punkti Veiko Õunpuu «Free Range», mänguline ja provokatiivne lugu loomingulistest inimestest elulistes olukordades.

Publikuga kohtub Madridis «Musta alpinisti» näitleja Hanna Martinson.

Filmipäevi korraldab Eesti Instituut koostöös Filmoteca Españolaga, toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Eesti Filmi Instituut ja Eesti Suursaatkond Madridis.

Filmiprogrammist loe lähemalt siit.

Trailer_Vimeo_720_HD from Karlo Funk on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles