Arsise kellade ansamblil ilmus uus plaat

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsikelladeansambel Arsis.
Käsikelladeansambel Arsis. Foto: Liis Treimann

Arsise kellade ansamblil ilmus uus plaat, millega tähistatakse ansambli peatset 25. sünnipäeva. Ansambel esitleb uut albumit jõulukontsertidel 22.-26. detsembrini viies Eesti linnas – Haapsalus, Pärnus, Tallinnas, Viljandis ja Tartus.

Uus plaat on kummardus Arsise kauaaegsetele koostööpartneritele ja sõpradele, millele vihjab ka plaadi pealkiri «Veerand sajandit koos sõpradega».

Plaadile on salvestatud Arsise viimaste aastate repertuaari paremik, koostöös mitmete solistidega, kellega on esinetud nii kodu- kui välismaal: kitarrivirtuoos Rémi Boucher Kanadast, kontratenor Ivo Posti, pop-laulja Mikk Mäe, Rahvusooper Estonia solistid Rauno Elp, Oliver Kuusik ja Kristel Pärtna.

Plaat ilmus koostöös Estonian Record Productioniga (ERP). Helirežissöör on Tanel Klesment ja produtsent Peeter Vähi. Plaadi väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Arsise kellade ansambel on tegutsenud 1993. aastast, mil oldi esimesed kellamängijad kogu Baltikumis ja Skandinaavias. Tänaseks on Arsis andnud ligi 1000 kontserti, on käinud turneedel pea kõigis maailmajagudes, on avanud kaks kelladekooli, asutanud mitu noorte kontsertansamblit ja omab ühte suurimat kellakomplekti maailmas.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles