Vaata: Trad.Attack! tegi loole «Sõit» video

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trad.Attack!
Trad.Attack! Foto: Stina Kase

Tänavustel Eesti Etnomuusika Auhindadel aasta bändiks valitud Trad.Attack! avaldas täna uue video värskeimalt albumilt «Kullakarva» pärinevale loole «Sõit».

Lugu, mis koosneb liisusalmidest, on eestlaste seas kogunud tuntust fraasiga «Hiired kõditasid naba, sina oled mängust vaba». Omavahel on põimitud nii muusika kui teater, sest  loos teeb kaasa ka Vanemuise teatri näitleja Aivar Tommingas.

Muusikavideo režissöör on Pille Kannimäe, kellega on bänd varasemalt koostööd teinud kontserdi visuaalide osas.

«Usun, et ükski laps ei sünni siia ilma pahatahtlikuna, vaid teda ja tema suhtumist maailma vormivad täiskasvanud ja ühiskond. Lapsed näevad teises lapses eelkõige mängukaaslast ja võrdset partnerit, olgu tegu mistahes «teisest külast» pärit «tegelasega»,» ütles Kannimäe. «Olenemata vanemate generatsioonide kehtestatud reeglitest ja normidest, otsivad nad ikka ja alati eelkõige rõõmu, mängulisust, sõprust ning vabadust.»

Video valmis Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi televisiooni õppekava magistrantide õppetöö projektina. Operaatorina tegi projektis kaasa Mihkel Soe. Videos osalesid Hanna-Liina Võsa Muusikalikooli õpilased.

Tihti välismaal esinev Trad.Attack! on kodupubliku ees juba peatselt. Bänd, kelle masterplan on mängida igas maailma riigis, annab veebruaris ning märtsis oma «Eesti tuuri» raames kontserdi absoluutselt igas Eesti maakonnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles