Galerii: Ruja vinüüli esitluskontsert

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy

Neljapäeva õhtul toimus Vabal Laval Ruja uue vinüülplaadi «Põhi, lõuna, ida, lääs…» esitluskontsert.

Ruja n-ö progeperiood on jäänud teenimatult laiemale avalikkusele tundmatuks. Selgus, et 1979. aastal LPna ilmuma pidanud materjal on vaid osa. Aastatel 1975–1980 kirjutas ja salvestas Ruja hulgaliselt muusikat filmidele, teatrilavastustele ning telesaadetele. Samuti tuli päevavalgele paar linti Ruja kontsertsalvestustega 1976. ja 1978. aastast. Nii saigi põhiplaadi kõrvale tehtud teinegi plaat, mis annab põgusa ülevaate Ruja kontserttegevusest ning nende osalusel salvestatud teatri- ja filmimuusikast.

Vinüülplaatidega on kaasas boonus-CD, mille aluseks on Ruja toonase helirežissööri Mati Braueri salvestused. Neis on helilõike Ruja tööst stuudios, Braueri intervjuud bändi liikmetega ning tema enda arutlusi Ruja muusika teemal.

Kokkuvõttes annab komplekt hea ülevaate 1975.–1980. aasta Ruja muusikast ja bändi mitmeplaanilisest tegevusest.

Õhtu alguses tutvustas Jaanus Nõgisto plaadi ja toonase muusika sündi. Õrnemaid lugusid kogumikult esitas Liisi Koikson. Ruja ja oma lugudega astus ürituse teises pooles lavale Mikk Tammepõllu bänd.

Tagasi üles