Maria Fausti ja Kira Skovi auhinnatud teos jõuab ETV ekraanile

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saksofonist Maria Faust ja Taani laulja Kira Skov.
Eesti saksofonist Maria Faust ja Taani laulja Kira Skov. Foto: Raul Mee/Raul Mee/Mollusk Media

Täna kell 23 jõuab Eesti Televisiooni ekraanile Maria Fausti ja Kira Skovi ühises loomeenergias sündinud süvateos «In The Beginning» koorile ja ansamblile. 

Artistide teineteisemõistmisest sündis koostöö – naised lõid meloodiad plaadi jaoks koos, arranžeeringu tegi Faust ja sõnad kirjutas Skov. Eestist inspireeritud muusikat luues süüvis Faust sügavale kodumaisesse müstikasse, jõudes religioossete kaemusteni. Laval musitseerivad koos nii eesti kui ka taani muusikud.

Kontserdi režissöör on Ülle Õun, helirežissöör Siim Mäesalu ja juhtoperaator Raul Priks.

Fausti ja Skovi «In The Beginning» tunnistati eelmise aasta lõpus Taani parimaks vokaaldžässalbumiks, lisaks said Faust ja Skov aasta heliloojate auhinna. Album oli nomineeritud ka aasta džässalbumi kategoorias.

Žürii hinnangul on võitjate looming absoluutne tippklass. Selle helikeel aga oma küpsuse, melanhoolsuse, tundlikkuse ja pühalikkusega märkimisväärne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles