Selgus tänavuse Galerii-G kunstipreemia saaja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Pallo-Vaik Kunstihoones
Tiiu Pallo-Vaik Kunstihoones Foto: Peeter Langovits

Galerii – G alustas iga-aastase kunstipreemia väljaandmist 1993. aastal ning alates 2006. aastast tehakse seda koos Hollandi kunstimaterjalide firmaga Royal Talens.

Seekordse, kahekümne viienda kunsti aastapreemia pälvis teenekas maalikunstnik Tiiu Pallo-Vaik, kelle teosed on jätkuvalt olnud meie maalikunsti, seejuures nii õli- kui akvarellmaali tipus. Preemia antakse üle on 4.jaanuaril.

Tiiu Pallo-Vaik (sündinud 1941) on läbi aastakümnete olnud loominguliselt viljakas ja on tänaseks osalenud sadadel näitustel. Tema õlimaale ja akvarelle on eksponeeritud paljudel ka välismaal: Lätis, Leedus, Taanis, Saksamaal, Prantsusmaal, Austraalias. Kunstniku isikunäitusi on toimunud üle Eesti: alates Tallinna kesksetest galeriidest ja teistest peamistest näitusepaikadest kuni väikeasulate kultuurimajade ning koolideni.

Kunstnikul on olnud rida personaalnäitusi ka välismaal: Helsingis ja veel mitmes Soome linnas, Stockholmis, Berliinis, Washingtonis. Nendel  näitustel esinemine on kunstnikule toonud diplomeid, preemiaid ning muus vormis tunnustust, mille täismahus esitamine  läheks liiga pikaks – ainuüksi Balti akvarellitriennaalidelt on ta saanud enne ja pärast seal 191. aastal pälvitud Grand Prix`i ka rea diplomeid. Ta on ka Kristjan Raua kunstipreemia laureaat (2016. aasta loomingu eest).

Tiiu Pallo-Vaik läks 1955. aastal, olles lõpetanud mittetäieliku keskkooli, õppima maalikunsti erialal toonasesse Tartu Kujutava Kunsti Kooli ja lõpetas selle kooli 1961. aastal. Aastail 1961-1967 jätkas ta maaliõpinguid Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis. Juba enne kõrgkooli diplomi saamist alustas ta näitustel esinemist, kuuludes meie kunsti uudseid suundumusi toonud rühmituse ANK`64 liikmeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles