Villem Jahu, Martiini ja Riho Kall esitlevad albumit «85,68 m»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksperimentaalmuusikute Villem Jahu, Martiini ja Riho Kalli ühisimprovisatsioonide album «85,68 m».
Eksperimentaalmuusikute Villem Jahu, Martiini ja Riho Kalli ühisimprovisatsioonide album «85,68 m». Foto: Erakogu

13. jaanuaril esitletakse Tallinnas eksperimentaalmuusikute Villem Jahu, Martiini ja Riho Kalli ühisimprovisatsioonide albumit «85,68 m». Väljaandel kõlavad kitarri- ja süntesaatorihelid, mis rändavad muusika ja helikunsti vahelisel eikellegimaal.

Sinna mahub palju ulmelisi meloodiavirvendusi ja elektroonilisi peegeldusi looduskeskkonnast. Materjal on vormistatud nii digitaalselt kui ka piiratud tiraažiga helikassetina, mida saab soetada ka esitluselt.

Villem Jahu on vabakutseline kunstnik, kes toimetab nii visuaal- kui ka helikunstimaastikel. Helilooming keskendub peamiselt vabaimprovisatsioonile elektroonilistel masinatel.

https://villemjahu.com/

Martiini on varasemalt mänginud mõnes pungi ja eksperimentaalsema muusika koosseisus bassi ning muid instrumente, soololoomingut alustas abstraktsete lindikollaažidega ümbrusest, praeguseks lokkavad helimaastikud elektrikitarril, süntesaatoril jt. elektroonilistel aparaatidel.

https://ounaviks.bandcamp.com/album/virr-varri-hvardus

Riho Kalli looming on läbinud aja jooksul mitmeid stiile ning jõudnud akustilise kitarri helidel põhineva ambifolgini. Underground Foresti nime all on ta 2016. aastal avaldanud split albumi «201501/lyllemäe mixtape» kahasse Villem Jahuga.

https://undergroundforest.bandcamp.com/album/201501-lyllem-e-mixtape

Albumi esitlus toimub graafikastuudios Grafodroom, mis asub Vabaduse väljak 8.

Lisaks VMRile esinevad kontserdil veel ka 6000 Miljööväärtuslikku Ala Vee All (eksperimentaalelektroonika) ja Katariin Raska koos Sébastien Grenat'ga (vabaimprovisatsioon).

Uksed avatakse kell 19:30. Sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles