Reval Folk alustab aastat Eesti-Flaami duo ja folgijämmiga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Flaami duo Leana & Hartwin.
Eesti-Flaami duo Leana & Hartwin. Foto: Reval Folk

19. jaanuaril kell 19 astub Reval Folgi kolmandal kontserdil üles Eesti-Flaami duo Leana & Hartwin. Kontserdi sissejuhataja on Maimu Jõgeda, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias pärimusmuusikat õppiv akordionist. Tallinna Vanalinna Muusikamajas toimuv kontsert on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ning õhtu lõpeb suurejoonelise folgijämmiga muusikutest sõprade osalusel.

Päeval kell 14 toimub duo pop-up-kontsert Iru hooldekodus, et tuua pärimusmuusika lähemale ka neile, kel ühiskonnaelus aktiivselt osaleda pole võimalik.

«Muusikal on imepärane võime tervendada ja ühendada. See on keel, mida kõik mõistavad. Oluline on märgata enda ümber inimesi, kelle võimalused ühiskonnaelust osa saada on raskendatud ja tuua neilegi muusika lähedale,» sõnas kontserdi peaesineja, torupillimängija Leana Vapper-Dhoore.

Leana & Hartwin on Eesti-Flaami duo, milles viledel, torupillidel ja diatoonilisel akordionil musitseerivad Kuressaarde kodu loonud rahvamuusikud. Nende looming on kui laevareis Flaamimaalt Eestisse, milles takti löövad lained ja pehme tuul kannab uutesse sihtkohtadesse. Nad jagavad armastust pärimusmuusika ja Eesti looduse vastu. Nii on ka nende muusika (enamasti omalooming) inspireeritud ilusast maastikust, puutumata loodusest, taimedest, loomadest ja südantsoojendavatest kaasrändajatest.

Maimu Jõgeda on akordionist, kel hetkel käsil õpingud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia pärimusmuusika erialal. 

Kontserdisarja eesmärk on tuua pärimusmuusika ja sellel põhinev autorilooming Tallinna. Reval Folk tutvustab muusikuid Eestist ja välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles