Elina Purde lavastab Rakveres

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Purde lavastab loo, kus teatris tehakse teatrit: professionaalsed näitlejad  kehastuvad amatöörideks, kes peavad iga hinna eest saama mängitud kriminäidendi.
Elina Purde lavastab loo, kus teatris tehakse teatrit: professionaalsed näitlejad kehastuvad amatöörideks, kes peavad iga hinna eest saama mängitud kriminäidendi. Foto: Marianne Loorents

Elina Purde toob Rakvere Teatris lavale eksimuste komöödia «Hullemast hullem», milles mängivad Indrek Apinis, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Anneli Rahkema, Peeter Rästas, Eduard Salmistu, Tarvo Sõmer ja Tarmo Tagamets.

Lavastus «Hullemast hullem» toob vaatajani kõik peened nüansid, millest sõltub teatriime võimalikkus. Proovid on lõppenud, kostüümid on valmis, lavakujundus paigas, tekst peas. Lavastaja astub publiku ette ja juhatab pidulikult sisse harrastajate uuslavastuse «Mõrv Havershami mõisas». Kõik peaks justkui olema valmis suurejooneliseks esietenduseks.

Kuid kuidas etendada 1920ndate mõrvamüsteeriumi, kui traagiline kukub välja naljakalt? Kui osatäitjad saavad vigastada ja dekoratsioon kukub kokku, rekvisiidid kaovad ära, tekst läheb meelest. Iga kord kui tundub, et enam hullemaks minna ei saa, tabab näiteseltskonda uus ehmatus, mis paneb nende anded proovile.

Nii nagu plaanitult, ei lähe tol õhtul miski. Aga lõpuni see lavastus jõuab, maksku mis maksab.

H. Lewise, J. Sayeri ja H. Shieldsi kirjutatud näidend «Hullemast hullem» esietendub 19. jaanuaril Rakvere Teatris. Lavastuse kunstnik on Marion Undusk, lavavõitlust õpetas Rein Oja, pantomiimi Aleksander Eelmaa. Näidendi on tõlkinud Silja Ild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles