Piip ja Tuut muutuvad Haide Männamäeks ja Toomas Trossiks

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haide Männamäe ja Toomas Tross mängivad lavastuses «Cabaret Siberia».
Haide Männamäe ja Toomas Tross mängivad lavastuses «Cabaret Siberia». Foto: Siim Vahur

Balti jaama ootepaviljonis esietendub 6. märtsil Eesti ja Läti väiketeatrite ühistööna lavastus «Cabaret Siberia», mis räägib loo kuulsatest meelelahutajatest, kes jäävad ilmasõjale jalgu, kuid ei loobu ka kõige ebainimlikemais tingimustes armastusest teineteise ja oma artistiameti vastu.

Tegijate kinnitusel pole see lugu ühestki konkreetsest inimesest, aga see võib olla igaühest meist. Selleks, et seda lugu mõista, ei pea elama ajal, mil Eesti oli kistud sõjakeerisesse ega olema Siberisse saadetute nimekirjas. Kes armastab, jääb inimeseks; kes naerab, jääb ellu – ka kõige karmimatel aegadel.

«Cabaret Siberia» valmib Piip ja Tuut Teatri ja Läti Teatris TT koostööna ning on pühendatud Eesti ja Läti vabariigi 100. sünnipäevale. Lavastus on mõeldud täiskasvanutele ja noortele alates 12. eluaastast.

Piip ja Tuut Teatri lavastuses pole sel korral laval Piip ja Tuut, vaid näitlejad Haide Männamäe ja Toomas Tross ning Paradiisi orkester Siim Aimla juhatusel.

Autor ja lavastaja Lauris Gundars (Läti) on varem Piip ja Tuut Teatris lavastanud enim kõneainet pakkunud «Piip ja Tuut «Hamleti»». Ka muusika ja laulutekstide autor Siim Aimla ning lavastuskunstnik Jaanus Laagriküll on legendaarsest Hamleti meeskonnast. Lätist saabub ka kostüümikunstnik Ruta Kupla ja «Cabaret Siberia». Koreograaf on Marge Ehrenbusch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles