PÖFFi võitjatest said kodumaal rahvuskangelased

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kaader filmist «Öine avarii».
Kaader filmist «Öine avarii». Foto: Kaader filmist / PÖFF

Pimedate Ööde filmifestivalil peaauhinna võitnud filmi «Öine avarii» autorid võeti nende kodumaal Kõrgõzstanis vastu kõige kõrgemal tasemel. 

«Te olete andnud väga suure panuse meie maa arengusse,» ütles Kõrgõzstani peaminister Sapar Isakov äsja Biškekis võttegrupi auks korraldatud vastuvõtul. Režissöör Temirbek Birnazarov, peaosatäitja Akõlbek Abdõkalõkov, operaator Kabõldžan Hamidov ja kunstnik Bajõšbek Ismanov said ka valitsuse tänukirja filmikunsti edendamise eest.

Samal üritusel teatas peaminister, et filmikunstist peab saama Kõrgõzstani visiitkaart ja selleks eraldatakse ka vastavad vahendid.

PÖFFi grand prix oli iseseisva Kõrgõzstani esimene A-klassi filmifestivali võit ja äratas suurt tähelepanu kogu riigis. Uudisteagentuur 24.kg nimetas selle koguni üheks 2017. aasta säravamaks kirgiisi kultuuri saavutuseks.

Tallinnas rahvusvahelist levi alustanud «Öine avarii» võistleb neil päevil juba Bangladeshis toimuval Dhaka filmifestivalil, kuhu on valitud parimad Aasia filmid.

«Öine avarii» jutustab elult peksa saanud vanast mehest, kelle olemisele annab mõtte tagasi tema teele sattuv salapärane noor naine. 

Tagasi üles