Eesti Kooriühing jagab aastapreemiaid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Tairo Lutter, Toomas Tatar, Erik Prozes

Homme jagab Eesti Kooriühing koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiaid. Aastapreemiate gala toimub kell 15 Estonia kontserdisaalis. 12 kategoorias kandideerib aastapreemiatele 80 nominenti. 

Kooriühing annab välja aasta koori, puhkpilliorkestri, kooridirigendi, dirigent-muusikaõpetaja, orkestridirigendi ja noore dirigendi tiitli. Samuti tunnustatakse aasta toetajat, korraldajat, koori/orkestriheliloojat ja aasta tegu, antakse välja aasta koori/orkestriplaadi tiitel ja aasta koostööpreemia.

Lisaks saavad kultuuriministeeriumi tänukirja need dirigendid, kes on aasta jooksul edukalt esinenud vabariiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel.

Kontserdi kunstilise juhi Ingrid Roose sõnul on selleaastasel kooriühingu galal rõhk lisaks laureaatidele ka eesti keelel, mis nagu muusikagi ajas ja ruumis pidevalt muutub.

«Humoorikate vahetekstide loomisel on õhtujuhid Laura Kalle ja Christopher Rajaveer kasutanud keeleteadlase Andrus Saareste mõistelist sõnaraamatut, mis viib meid eesti keele murdelise varasalveni, millest me tänapäeval võib-olla veel ainult näputäit kasutame,» ütles Roose. «Lisaks koorimuusikale kõlavad kontserdil ka ansambli Etnosfäär ürgsed torupillihelid tänapäevaselt elektroonilises võtmes.»

15. korda toimuv Eesti Kooriühingu aastakontsert väärtustab koori- ja puhkpillimuusika valdkonnas tegutsevaid inimesi ja kollektiive ning tunnustab valdkonna toetajaid ja koostööpartnereid. Lisaks kooriühingu aastapreemiatele antakse üle Uno Järvela stipendiumifondi preemiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles