2 Quick Start saab uhke auhinna

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaauhinnad 2018 galal antakse auhind Panus Eesti Muusikasse üle bändile 2 Quick Start.
Eesti Muusikaauhinnad 2018 galal antakse auhind Panus Eesti Muusikasse üle bändile 2 Quick Start. Foto: Jüri Kartul

Bändile 2 Quick Start antakse neljapäeval Eesti Muusikaauhinnad 2018 galal üle auhind Panus Eesti Muusikasse.

Kui 16 kategooria nominendid ja võitjad valib välja muusikaekspertidest koosnev žürii, siis selle auhinna saaja otsustavad Eesti Muusikaauhindade taga seisva Eesti Fonogrammitootjate Ühingu liikmed.

«Panus Eesti Muusikasse tähendab ennekõike tunnustust artistile aastatepikkuse töö eest, millega ta on juba jätnud sügava jälje igaveseks Eesti muusikasse. Kindlasti ei tähenda see, et tunnustuse pälvinud muusiku karjäär hakkab lõpule jõudma. Tänavune laureaat 2 Quick Start on täies elujõus bänd, kes annab juba 25 aastat järjest kontserte täissaalidele ja loodetavasti teeb seda veel sama palju aastaid,» ütles Aarne Valmis Eesti Fonogrammitootjate Ühingust.

«Panus Eesti Muusikasse on kahtlemata väärikas tunnustus ja nimekiri, kes selle enne meid on saanud, igati soliidne. Tegelikult on see meile päris suur üllatus,» kommenteeris Pearu Paulus 2 Quick Startist.

2 Quick Starti ei nimetata asjata Eesti tantsumuusika lipulaevaks. Just Pearu Paulus, Ilmar Laisaar ja Alar Kotkas panid 1993. aastal aluse Eestit vallutanud tantsumuusikabuumile. 2 Quick Starti läbimurdehitt oli 1993. aasta kevadel ilmunud tantsuversioon menulaulust «Naerata». Aasta hiljem toimus bändi esimene kontsert klubis Piraat, mis oli puupüsti rahvast täis, ning ilmus ka esimene kassett, mis sisaldas ohtralt hitte («Naerata», «Neiu mustas kleidis», «Ma varjuna kannul sul käin»). Nüüdseks on ilmunud bändilt veel viis edukat albumit.

Pearu Pauluse sõnul on bändi 25-aastase tegutsemisaja jooksul olnud väga palju eredaid hetki ja meeldejäävaid kontserte. «On väga meeldiv, et inimesed leiavad endiselt tee meie kontsertidele. Üks asi on bänd, kuid peale selle oleme kirjutanud ja produtseerinud päris palju muusikat ka teistele artistidele,» rääkis Paulus.

2 Quick Starti meeste kirjutatud laulud on kolmel korral edukalt esindanud Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel (Inese esitatud «Once In A Lifetime» (2000), Sahlene «Runaway» (2002) ja Sandra Oxenrydi «Through My Window» (2006)).

Auhind antakse 2 Quick Startile üle Eesti Muusikaauhindade 20. aastapäeva galal juba sel neljapäeval Saku Suurhallis ning tuhandete fännide rõõmuks astub bänd ka show’ lõpuosas lavale. «Meil on kavas teha väike meenutus oma tuntumatest lauludest neid omavahel kokku sobitades ja kogu see asi peaks lõppema meie kõige uuema lauluga,» ütles Pearu Paulus.

Eesti Muusikaauhinnad 2018 galal on lavale oodata läbi aegade suurimat artistide hulka, esinevad Trad.Attack!, Liis Lemsalu, Miljardid, NOËP, Genka, Arop, Reket, Beebilõust, 5miinust, Ott Lepland, Tanel Padar, Púr Múdd, Nexus, Pedigree, Lexsoul Dancemachine, Jüri Pootsmann, Lepatriinu, Rainer Ild. Esinejate nimekiri täieneb aga veel! Õhtut juhivad Eda-Ines Etti ja Karl-Erik Taukar. Galast teeb otseülekande Kanal 2.

Eesti Muusikaauhinnad 2018 galal antakse auhind Panus Eesti Muusikasse bändile 2 Quick Start.
Eesti Muusikaauhinnad 2018 galal antakse auhind Panus Eesti Muusikasse bändile 2 Quick Start. Foto: Jüri Kartul
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles