Kumus linastub dokumentaalfilm legendaarsest heliloojast

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryuichi Sakamoto.
Ryuichi Sakamoto. Foto: Kaader filmist

Sel kolmapäeval jõuab Kumus ekraanile dokumentaalfilm «Ryuichi Sakamoto: kooda».

Stephen Nomura Schible dokumentaalfilm jälgib viie aasta jooksul koos tagasivaadetega varasemale karjäärile muusikalise eksperimentaatori, Oscari ja Grammy auhinna võitja loomingulisi otsinguid, mida mõjutavad pärast Fukushima katastroofi süvenev mure keskkonna pärast ja võitlus vähiga.

Pärast ravi naaseb Sakamoto loomingu juurde ja annab 2017. aastal välja eleegilise sooloplaadi «async», mida ta ise nimetab muusikaks Andrei Tarkovski kujutletavale filmile. Kriitikud nimetavad selle üheks aasta olulisemaks helikandjaks.

«Köitev teekond originaalse mõtleja loominguliste lätete juurde,» kirjutab Hollywood Reporter mullu Veneetsia filmifestivalil esilinastunud filmi kohta.

Kolmapäeval, 24. jaanuaril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse Jaapani-ekspert Sten-Kristian Saluveer.

Seanss on tasuta. Film on eestikeelse tõlketa, ingliskeelsete subtiitritega.

Seanss kuulub kultuuriteemalistele filmidele pühendatud dokumentaalfilmide sarja Kumu Dokumentaal, mida korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles