Homme esietendub Rainer Sarneti viies lavastus «Öö lõpp»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Sarnet
Rainer Sarnet Foto: Sander Ilvest

Homme, 24. jaanuaril kell 19 esietendub Vaba Lava teatrikeskuses Rainer Sarneti viies lavastus, milleks on François Mauriaci «Öö lõpp».

«Öö lõpu» kohta ütleb Rainer Sarnet, et selles teoses on peidus saladus: «Seda võib võtta kui kriitikat kõige vastu, mis püüab armastust kuidagi raamida, moraalselt kitsendada. Samas võib seda tõlgendada täpselt vastupidi, moraali esmasust igasugustes suhetes, ka armastuses.»

Rainer Sarnet on peamiselt tuntud režissöörina ja teinud hulga mängufilme, millest tuntumad on «Kass kukub käppadele», «Kuhu põgenevad hinged», «Idioot» ja möödunud aasta tähtteos «November».

Varasemalt on ta lavastanud Von Krahli teatris, kus tulid lavale: S. Przybyszewski «Lumi» (2003), M. Gorki «Ema» (2005), E. Jelinek «Mis juhtus pärast seda, kui Nora oma mehe maha oli jätnud ehk Ühiskondade toed» (2008) ja F. C. Lorca «Lillede keel» (2012).

«Öö lõpus» mängivad Maria Peterson, Maria Koff, Karl Robert Saaremäe, Eliann Tulve ja Karl Valkna. Mauriaci musikaalseks nimetatud tekstile on teinud muusika helilooja Ann Reimann ansamblist «Eeter». Öö lõpu atmosfääri loob kunstnik Kristjan Suits ja liikumise seab Tiina Mölder.

Etendused toimuvad 24.–25. ja 30.–31. jaanuaril, 7.–8. veebruaril ja 5.–7. mail Vaba Lava teatrikeskuses, Sõltumatu Tantsu Lava saalis ning 1.–2. märtsil ERMi teatrisaalis Tartus.

30. jaanuari etenduse järel leiab Vabal Laval «Öö lõpu» teemal aset avatud vestlus Rainer Sarneti ja kirjanik Tõnu Õnnepalu vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles