Eesti muusikaaasta ja muusikaauhinnad

Margus Kiis
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaauhind.
Eesti Muusikaauhind. Foto: Kalev Lilleorg

Eesti Muusika Auhind on Eesti Fonogrammitootjate Liidu väljaantav auhind eelmise aasta jooksul ilmunud vähemalt 15 minutit muusikat sisaldavate heliplaatide ja muudes vormides muusikaalbumite eest. Lisaks osalevad eraldi kategoorias üksikud laulud ja muusikavideod. Selle üle otsustab umbes 150-liikmeline kriitikutest jt muusikategelastest koosnev žürii, kuhu kuulub ka allakirjutanu.

Mitu aastat oli üldine skeem lihtne ja võib öelda, et «vana hea». Muusika kvaliteedi poolest domineerisid vanad ässad – tuntud ja tunnustatud muusikud, laulukirjutajad ning produtsendid, kes said üpris teenitult enamiku auhindu. Muidugi on alati olnud tõusvaid noori ja uusi tegijaid, aga enamasti on neid suhteliselt vähe ja nad on jäänud ilmselgelt vanadele alla, oodates aastatega oma küpsemist ning vanade äravajumist, et ise lõpuks sangast haarata. Samuti on enamikul aastatel olnud kindlad stiilid ja kategooriad, mis on olnud tugevamas seisus, ja teised, milles konkurents oli aastaid nõrk. Sel korral olid paljud asjad hoopis teistmoodi, kuigi lõpptulemuses see kahjuks eriti ei kajastu.

Džäss

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles