Vene Teater läheb suvel Sagadisse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ivaskevits
Aleksandr Ivaskevits Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Vene Teater koostöös RMKga toob suvel Sagadi mõisas välja I. S. Turgenevi näidendil «Kuu aega maal» põhineva lavastuse, mis esietendub 30. mail.

Turgenevi 200. sünniaastat tähistab Vene Teater ulatusliku suveprogrammiga RMK-le kuuluvas Sagadi mõisas. Vene Teatri kunstiline juht Filipp Loss: «Sagadi mõis sobib suurepäraselt Turgenevi kuulsa näidendi lavastamiseks ja katseks tegime improviseeritud platsil juba esimese lavaproovi.»

Filipp Lossi lavastatuses «Kuu aega maal» mängivad Vene Teatri näitlejad Ksenja Agarkova, Aleksandr Ivaškevitš, Dmitri Kosjakov, Liidia Golovataja, Aleksandr Kutšmezov, Juri Žilin, Tatjana Kosmõnina, Julia Zozulja, Jekaterina Burdjugova, aga ka noor eesti näitleja Karl-Robert Saaremäe.

RMK Sagadi metsakeskuse muuseumi juht Ain Kütt: «Sagadi mõis on juba ammu Eestis filmivõtete populaarseimaks paigaks, siin on filmitud sellised tuntud filmid nagu «Sherlock Holmesi ja doktor Watsoni seiklused. Baskerville'ide koer» (Lenfilm, 1981), «Savoy ball» (Tallinnfilm, 1985) ja nii mõnigi teine. Eesti Draamateater on teinud siin kahel korral oma etendusi ja 2006. aastal toimus siin ka Rakvere Teatri suvelavastus. Oleme väga õnnelikud, et vene klassika austajail avaneb võimalus külastada Vene Teatri lavastatud etendust sellises ebatavalises kohas nagu Sagadi mõisa ajalooline park.»

Ain Kütt lisas veel, et teatriharrastajaile on suvelavastuse ajaks kokku pandud külastuspaketid, mis peaksid aitama parimal viisil sukelduda 19. sajandi keskpaiga õhustikku – mõisa ehitamise ja Turgenevi näidendite kirjutamise aega.

Vene Teatri lavastus «Kuu aega maal» pakub ainulaadset võimalust nautida Ivan Turgenevi surematu klassikalise draama kangelaste tormilisi romantilisi suhteid kaunis pargis, kanduda aadlipesa aegadesse ja tunnetada õhustikku, milles elasid Turgenevi kangelased. Kõigile külastajaile avanevad härrastemaja uksed, kus on säilinud vanaaegne interjöör ja mööbel. Pargialleede ääres paiknevate kohvikute menüü pakub Turgenevi-ajastu kangelaste roogi ja jooke. Soovijatele korraldatakse transport Tallinn-Sagadi-Tallinn.

Kindlatel päevadel mängitakse «Kuu aega maal» etendust sünkroontõlkega eesti ja inglise keelde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles