Parmupill kõlab NUKU muuseumis klaassillalt

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariin Raska Ly ja Kadri Skudra Suits
Katariin Raska Ly ja Kadri Skudra Suits Foto: Nuku

4. veebruaril toimub NUKU muuseumis kolmas muuseumikontsert, kus muusik Katariin Raska Ly ja näitleja Kadri Skudra Suits jutustavad lugusid kontsert-mängul «Parmu pill».

Kontsert on Katariin Raska Ly ja Kadri Skudra Suitsu esimene koostöö, mis sünnib muuseumikeskkonnas mängitavast parmupillimuusikast ja nukuteatrikunsti abil loodavatest installatsioonidest. Mõlemale autorile meeldivad omal viisil muusika, etenduskunstid ning meediumite kokkumäng. Kontsert-mäng toimub koostöös pärimusmuusika keskuse korraldatava viienda parmupillifestivaliga.

Kontserdipaigaks on muuseumi aatrium, mille üle laotub muuseumi klaassild. Aatriumi mitmes seinas avanevatest akendest ilmuvad erinevad installatsioonid ning parmupillihelid loovad omaette maailma.

Muuseumikontsertide idee üks autor, muuseumijuhendaja Iti Niinemets ütleb, et kõik kontserdid on eksperimendid. «Kutsusime kontserte andma muusikud, kes olid valmis end proovile panema ja tavapärasest keskkonnast välja tulema. Nii saabki hubases teatrikeskkonnas nautida muusikute kordumatut kontserti, millest saab justkui teatrietendus.»

Kontserdisarja viimane kontsert toimub 18. aprillil, kus astub üles The Swingin' Sisters and Band, kes esitab Eesti Raadio Meeskvarteti salvestatud säravaid kergemuusikalaule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles