Aknapesija päästis Banksy kunstiteose

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banksy kunstiteos Inglismaal Hulli linnas
Banksy kunstiteos Inglismaal Hulli linnas Foto: Tom Maddick / SWNS.com/Tom Maddick / SWNS.com

Inglismaal Hulli linnas on elanikud kuulutanud kangelaseks lihtsa aknapesija, kes päästis Banksy tänavakunstiteose, mille vandaalid olid ära määrinud.

Eelmisel nädalal avastati Hullis, et keegi, kelle käekiri sarnaneb kangesti kuulsa Banksyga, on ühele Hulli jäädavalt tõstetud tõstesillale joonistanud kunstiteose, mis kujutab endast mõõgataolise pliiatsi tõstnud poissi ja teksti «Draw the raised bridge!», kirjutab Guardian.

Õige pea kinnitas Banksy autorlust oma Instagrami-kontol. Paraku jäi Hulli, eelmisel aastal Inglismaal kultuurilinnaks valitud Yorkshire'i asula elanikud nauditavast tänavakunstist ilma. Vaid 48 tunni möödudes olid tundmatud vandaalid selle valge värviga üle mäkerdanud.

Appi tõttas kohalik aknapesija Jason Fanthorpe. «Ma olen aknapesija, mul on vahendid ja mul on redelid,» ütles Fanthorpe, kes alguses vee ja siis lahusti abil rikutud kunstiteost taastada proovis. «Nüüd on see natuke kahvatum Banksy, aga ikkagi on meil ehtne Banksy. Mis on parem, kui see näotu valge plärakas.»

Hulli linnavolikogu esindaja ütles, et sissejuhatuseks kaetakse Banksy töö nüüd orgaanilise klaasiga ja hiljem otsustatakse, kuidas seda pikas perspektiivis kaitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles