Jazzkaar avalikustas kava

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cory Henry on Jazzkaare üks peaesinejaid.
Cory Henry on Jazzkaare üks peaesinejaid. Foto: Jazzkaar

Kevadise festivali Jazzkaar peaesinejad on Suurbritannia lauljatar Laura Mvula ja USA jazzitipud – hammondivirtuoos-laulja Cory Henry ansambliga The Funk Apostles, kvartett Bill Evans Petite Blond II, mainekas jazztrio The Bad Plus ning Ameerika esitrompetistiks valitud Ambrose Akinmusire.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistab Jazzkaar festivali avapäeval, 20. aprillil kontsertetendusega «Saja lugu» Noblessneri sadamalinnakus. Suurteose autorid on helilooja Erki Pärnoja, fotograaf Kaupo Kikkas ja lavastaja Jaak Prints. Kontsertetenduse aitab publikuni tuua Viru Keskus.

Jazzkaarel esineb ka Stingi ansamblipartnerina tuntud kitarrist Dominic Miller, hüpnotiseeriva helikeelega Nik Bärtsch Šveitsist ning Hispaania lauljatar Silvia Perez Cruz. 

Oma uusi heliplaate esitlevad värske ECMi artist Kristjan Randalu koos Ben Monderi ja Markku Ounaskariga ning jazz-ansambel Voorand-Koikson-Sooäär-Daniel. Kvartett teeb koos Grammy’dega auhinnatud EestiFilharmoonia Kammerkooriga kummarduse Veljo Tormise muusikale.

Uue muusika toovad festivalile Estonian Voices, Heikko Remmel Quartet ja Anna Põldvee Quartet. Eesti muusikud annavad ka kaks showcase-kontserti. Esimesel neist on fookuses andekad naismuusikud Kirke Karja, Mingo Rajandi ja Maarja Aarma oma ansamblitega ning teisel saab kuulda piireületavat muusikat, mille loojaiks on Argo Vals, Modulstein ja Mauno Meesit. Noorimaid jazzisõpru rõõmustavad Eeva ja Villu Talsi ning kooliealisi ootavad kontserdile #noorjazz eakaaslased Eestist, Taanist ja Portugalist.

Lisaks välja kuulutatud programmile jätkub populaarne kodukontsertide sari. Põnevaid kodusid, kes tahaksid muusikuid võõrustada ning uksed publikule avada, hakkab Jazzkaar otsima juba veebruaris.

Jazzkaar 2018 toimub 20.-29. aprillini Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus Vabal Laval ja Punases Majas ning Nordea Kontserdimajas ja Noblessneri sadamalinnakus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles