DRAAMA väikefestival Endlas. Väiketeater: kunst, kassa ja kriitika

Põim Kama
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingomar Vihmari lavastus «Tramm nimega Iha». Fotol Priit Loog Stanley Kowalksina, Kati Ongi Stellana ja Kleer Maibaum-Vihmar Blanchena.
Ingomar Vihmari lavastus «Tramm nimega Iha». Fotol Priit Loog Stanley Kowalksina, Kati Ongi Stellana ja Kleer Maibaum-Vihmar Blanchena. Foto: Gabriela Liivamägi

Jaanuari lõpus Endlas toimunud väikefestivalil DRAAMA 2018 näidati kolme päeva jooksul külalistele valimit Pärnu teatri repertuaarist, toimusid ka kohtumised teatri trupi ja juhtkonnaga. Kriitikute ja teatriteaduse tudengite väljasõidu eesmärk oli vältida väiketeatrite provintsistumist analüüsi ning arvustuste puudumise tõttu.

Kitsamalt andis kohtumine teatritegijatele ja -uurijatele võimaluse ühe laua taha istuda ning arutada laiemalt nii Eesti väiketeatrite probleeme ja väljakutseid kui ka ootusi meediale ning kriitikale. Endla teatri näitel maakonnateatrite muredest ja rõõmudest kirjutab teatrikriitik Põim Kama. Artiklist leiab ka Endla nelja lavastuse lühiarvustuse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles