Konverents «Pallas 99» tõstab fookusesse Eesti kunstihariduse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu Kõrgema Kunstikooli algatusel toimub reedel 9. veebruaril Tartus kunstihariduse konverents «Pallas 99». Konverentsi ettekannetes vaadeldakse Pallase ja Eesti kunstihariduse eri tahke kunstiorganisatsioonide ja valdkondade platvormil 99 aastat pärast Pallase kunstikooli asutamist.

Konverentsi eesmärgiks on väärtustada kaasaegset Eesti kunstiharidust ajalooliselt olulise tähtpäeva eel. 1918. aastal loodi Tartus kunstiühing Pallas ja 1919. aasta sügisel asutas ühing Pallase nime kandva kunstikooli. Tänavu sai kunstiühingu loomisest sada ja kooli loomisest saab 99 aastat. 1924. aastal sai Pallase koolist esimene kaasaegset kunstiharidust pakkuv kõrgem kunstiõppeasutus Eestis.

Teemakohaste ettekannetega esinevad Tartu Kõrgema Kunstikooli rektor Vallo Nuust, kunstiühingu Pallas esimees Enn Lillemets, Tartu Kunstimuuseumi direktor Signe Kivi ja teised Pallasega otseselt või kaudselt seotud institutsioonide esindajad. Konverentsi teine pool keskendub kaasaegsele kunstiharidusele, sellega seotud võimalustele ja ootustele. Ürituse võtavad kokku Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengid ja vilistlased.

Konverentsile on oodatud kõik, kes soovivad heita pilku sellele, mis toimub Eesti kunstihariduses, millised võimalused on kunstikooli lõpetaja ees praegu ning milline tähendus on selle kõige juures nähtusel nimega Pallas.

Kunstihariduse konverents «Pallas 99» toimub 9. veebruaril kell 11 Kvartali V konverentsikeskuses. Üritus on kõigile huvilistele tasuta! Registreeruda saab 2. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles