Vaata, kes eestlastest kandideerivad Soome filmiauhindadele (1)

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Igitee» naiskõrvalosa Jussile kandideeriv Sidse Babett Knudsen ja meespeaosa nominent Tommi Korpela.
«Igitee» naiskõrvalosa Jussile kandideeriv Sidse Babett Knudsen ja meespeaosa nominent Tommi Korpela. Foto: Andres Teiss

Eesti-Soome-Rootsi ühistööna valminud suurfilm «Igitee» on tervelt 13 Soome filmiauhinna Jussi nominent. Väinö Linna romaanile tuginev «Tundmatu sõdur» kandideerib kümnele auhinnale. 

«Igitee» montaaži eest kandideerib auhinnale Tambet Tasuja, kunstnikutöö eest Kalju Kivi ja kostüümikunstniku panuse eest Eugen Tamberg, vahendab Helsingin Sanomat. 

Lisaks on «Igitee» nominent parima filmi, režissööri (A J Annila), meespeaosatäitja (Tommi Korpela), naiskõrvalosatäitja (Sidse Babett Knudsen), meeskõrvalosatäitja (Hannu-Pekka Björkman), stsenaariumi (Antti Tuuri, AJ Annila, Aku Louhimies), operaatori (Rauno Ronkainen), helirežii (Fredrik Dalenfjäll), muusika (Ian Person, Kalle Gustafsson Järneholm, Panu Aaltio, Tuomas Kantelinen ) ja grimmikunstniku (Riikka Virtanen) Jussile.

See tähendab, et film ei ole nomineeritud vaid naispeaosa kategoorias.

Auhinnasaajad selguvad 23. märtsil. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles