100 aastat Eesti punki

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.M.K.E. 1980. aastate teisel poolel.
J.M.K.E. 1980. aastate teisel poolel. Foto: arhiiv

23. veebruaril toimub Tallinnas, klubis Factory juubelikontsert «Sada aastat eesti punki», kus astuvad üles läbi aegade kõige vägevamad Eesti punk-bändid Singer Vinger, J.M.K.E. ja Psychoterror. 

Kontserdiga tähistatakse nii Eesti Vabariigi 100ndat juubelit kui vabamõtlemist ja iseolemist iseenda õhukeses kestas.

Kunstikooli punk-rokk orkester Singer Vinger eesotsas multimees Hardi Volmeriga on peegeldanud alati elu olulisi hetki: kasvuraskusi, massihullusi või olmehellusi iroonilises võtmes. Hoolimata üle keskmise tarkadest laulusõnadest ja nutikatest viisidest, on bändi lugude sõnum alati hurraaga rahva südameisse marssinud. 

Kiire ja vaimukas J.M.K.E. on tõeline maiuspala neile, kes armastavad teravausi ja otseütlemisi ning nutikat kujundlikku keelt. Ansambli kunstiline juht Villu Tamme on lihtsalt eeskujulik inimene, keda armastavad kõik lastest raukadeni. Nelja aasta eest valisid kriitikud J.M.K.E. albumi «Külmale maale» Eesti kõigi aegade parimaks  albumiks.

Huligaanijõuk Psychoterror eesotsas tänavapoeet Freddy Grenzmanni’ga on tänini kõige rajum ja ohtlikumalt mõjuv punk-üksus Eestis. Kuigi ansambli hoiak ja tundetoon on liikunud ajas vihaselt otseütlemiselt melanhoolse mõistukõne poole, on bänd endiselt sama hoogne ja ettearvamatu.

Õhtujuht on legendaarne rokitaat Riho Baumann. Bändide vahele mängivad plaadimuusikat luuletajad FS ja Chungin. Pidu algab 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles