«Nimed marmortahvlil» tuleb taas korraks kinno

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Nimed marmortahvlil»
Kaader filmist «Nimed marmortahvlil» Foto: Pm

7. veebruaril jõuab Eesti sünnipäevakuu tähistamiseks Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodesse kodumaise filmiklassika «Nimed marmortahvlil» kaasajastatud kinoversioon. Tallinna Coca-Cola Plazas toimuva esilinastuse juhatavad sisse erikülalised režissöör Elmo Nüganen ja produtsent Kristian Taska.

«Et filmi «Nimed marmortahvlil» tänavu, Eesti sünnipäeva puhul näidata saaksime, võttis filmilooja Taska Film ette ja valmistas uue kaasaegse kinokoopia,» selgitas Forum Cinemase programmijuht Tõnis Lõhmus omaaegse kinohiti taasjõudmist ekraanidele.

«Nimed marmortahvlil» linastub Tallinna Coca-Cola Plaza, Tartu Ekraani ja Viljandi Centrumi kinos 7. veebruaril, lisaks toimuvad veebruarikuu jooksul kõigis kolmes kinos ka filmi lisaseansid.

Elmo Nüganeni lavastatud ajalooline hittfilm oli veel 2016. aasta alguseni kõigi aegade vaadatuim kodumaine film. Albert Kivikase romaanil põhineva filmiklassika peaosades säravad verinoored näitlejaid nagu Priit Võigemast, Hele Kõre, Karol Kuntsel, Ott Aardam, Alo Kõrve, Indrek Sammul ja Anti Reinthal. Kõrvalosades astuvad üles ka Eesti rahva lemmikud Ott Sepp ja Märt Avandi.

Märtsikuu kinoklassikas tuleb näitamisele James Cameroni legendaarne hittfilm «Titanic», mis jõuab kinoekraanidele 3D formaadis ning mille piletid on ka juba müügile jõudnud. Kinoklassika tulevaste kuude filmid on kavas järgmiselt: aprillis «12 vihast meest», mais «Hirm ja jälestus Las Vegases», juunis «Mamma Mia!», juulis «Reamees Ryani päästmine» ning augustis «Vertigo».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles