Nädala lõpus tuleb Tallinnas Eesti kõige keerulisema nimega festival

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus suvisest festivalist Acoussion
Meenutus suvisest festivalist Acoussion Foto: Acoussion

Juba reedel ehk ülehomme jõuab Tallinna vanalinna Sauna tänavale endise kino Helios ruumidesse Eesti kõige keerulisema nimega muusikafestival Acoussion.

Akuššon, Akussioon, Akvission, Akusission jne. Hääldamisel nii mõnegi eestlase keele ja kirjutamisel sõrmed sõlme ajanud pop-up muusikafestival Acoussion sai nime aastaid enne festivali tegutsenud rahvusvahelise muusikablogi järgi. Nimetus moodustus ingliskeelsetest sõnadest «acoustic» ja «session» ning tähistas peamiselt akustilisi live-sessioone – algselt videokujul, hiljem kontsertide vormis festivalina.

Tänaseks pakuvad iga kord erinevas ootamatus paigas toimuv Acoussion festival nii akustilisi naudinguid kui ka täis-live-elamusi. Lisaks muidugi ainulaadset festivalimelu.

Reedene Acoussion Winter avab vanalinnakinos Helios uksed kell seitse õhtul. Peasaalis rullub lahti tõeline muinasjutumaailm. See muudetakse visuaalefektide abil 360-kraadiliseks projektsiooniks ning nii võib osa saada kuulsate maalikunstnike Monet', Van Goghi ja Klimti ajatutest teostest animeeritud kujul, jälgida nende struktuuri, tekstuuri ja värvi ning imetleda inspireerivat ilu.

Esinemiste kava on üles ehitatud n-ö tõusvas tempos. Esimese artistina alustab maagilise kõlaga handpan-trummide võrgutamist Panbeats. Seejärel astub lavale eksperimentaalne rokktšellist Elias Kahila Soomest. Järgneb meie oma armastatud lauljatari Siiri Sisaski soolokontsert. Festival jätkub suviselgi Acoussionil käinud ja publikut võlunud noore prantsuse lauljatari Pomme'i esinemisega. Seepeale tuleb täies koosseisus ja hiilguses rahva ette Eesti Laul 2018 poolfinalist Frankie Animal. Pärast neid rõõmustab festivalilisi konkursi Noortebänd 2017 võitja Rainer Ild. Ning live-artistide plejaadile panevad tempoka punkti indie-printsid kollektiivist The Boondocks. Ööd kannavad edasi kuni võiduka lõpuni mõnusat soul'i, funk'i, rnb-d ja diskot mängiv DJ-duo koosseisus Liisi Voolaid ja Girti Suun. Pidu saab otsa kolm tundi pärast südaööd.

Lisainfot festivali kodulehelt www.muusikafestival.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles